Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Biljettsläpp inför VM

Imorgon tisdag släpps biljetterna till damernas VM. VM spelas i IFU Arena i Uppsala den 27 november till 5 december. 15 april kommunicerades det att VM-kvalet ställs in och att rankingen avgör vilka som spelar VM.

- Det är sorgligt att pandemin fortsätter sätta käppar i hjulet för idrottsevenemang världen över, men liv och hälsa kommer givetvis i första hand. Det är såklart väldigt tråkigt att kvalet till VM avgörs på det här sättet. Samtidigt så innebär det att vi redan nu vet vilka lag som ska göra upp i VM, vilket underlättar planeringen för evenemanget. Vi fortsätter hålla tummarna för att vaccineringarna går bra och att vi snart kan se hur samhället öppnar igen. Om drygt ett halvår vill vi välkomna så många som möjligt till Uppsala och IFU Arena och se Sverige ta sitt åttonde raka VM-guld", säger Svensk Innebandys projektledare Ebba Wengström.

John Liljelund, IFF: s generalsekreterare, säger att frågan har diskuterats noggrant inom IFF.
- I tider som dessa är det kanske viktigare att alla resurser och ansträngningar från IFFs medlemsnationer riktas mot en återgång till innebandyn inom respektive land, istället för att spela kvalet till VM.

Enligt ett tidigare beslut från IFF: s styrelse, kommer de kvalificerande lagen istället tas ut genom nuvarande ranking. Läs mer här.

Köp biljetter till VM här.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-26, kl 13:49