Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Beslut om DJ17 och HJ18

Svenska Innebandyförbundets styrelse tog i fredags beslutet att avsluta spelklasserna DJ17 och HJ18 för säsongen. 

Juniorallsvenskan för DJ17 och HJ18 pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med Covid-19. Regeringen meddelade den 22 april 2021 att restriktionerna som begränsar möjligheten att genomföra matcher förlängs, detta till och med 17 maj. Med anledning av att förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel under pågående tävlingssäsong avsevärt påverkats och av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt, gör Förbundsstyrelsen ändringar och tillägg i tävlingsreglerna enligt beslut nedan.  

Beslut  
Juniorallsvenskan DJ17 och HJ18 avslutas för säsongen, då det inte längre i dessa spelklasser är tävlingstekniskt möjligt att genomföra en kvalificering till SM-slutspelet under Innebandyfesten i juni. 

Anmälningsavgiften på 6000 kronor återbetalas inte. Anledningen är att en stor del av arbetet med Juniorallsvenskan skett under flera månader innan säsongsstarten och att Svenska Innebandyförbundet under hela tidsperioden fram till beslutet att stänga ned säsongen, lagt ned ett omfattande arbete på att anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och framtagit olika scenarier för att åter kunna starta säsongen. 

Svenska Innebandyförbundet fortsätter att arbeta vidare för att möjliggöra för föreningar och SDF att komma tillbaka till innebandyn med full kraft i höst.  

Spelklasserna P16-SM och DJ18-SM avslutas inte i det här läget. Regionslutspelen är som tidigare meddelat planerade att genomföras 21-23 maj. Mer information om fortsättningen för dessa spelklasser kommer från Svenska Innebandyförbundet så snart det är möjligt. 

Tidigare information/FAQ angående serieavgifterna.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-27, kl 13:50