Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Avrådan för läger och cuper inomhus

Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 åskådare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade tidigare i veckan olika scenarier för smittspridning den närmaste tiden och presenterade nya restriktioner som gäller från och med den 23 december.

Här är några av de restriktioner som nu införs:
• Avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning, från den 23 december 2021 fram till och med den 16 januari 2022. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, matcher och tävlingar fortgå.
• Vid offentliga tillställningar (match, tävling, uppvisning) inomhus med fler än 500 åskådare krävs vaccinationsbevis. Sällskap får vara max åtta personer och ska hålla avstånd på en meter till andra sällskap.
• Vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 åskådare tillåts enbart anvisad sittplats, oavsett om anordnaren använder vaccinationsbevis eller inte.
• Vid offentliga tillställningar utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, max åtta personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 åskådare.

Regeringens information om smittskyddsåtgärder från 23 december

Folkhälsomyndighetens information om smittskyddsåtgärder

För de matcher, tävlingar och aktiviteter inomhus som kan genomföras gäller även fortsatt ansvar att genomföra smittskyddsåtgärder. Mer om förebyggande smittskyddsåtgärder finns i Folkhälsomyndighetens information till anordnare av fritidsaktiviteter.

Svenska Innebandyförbundet återkommer inom kort med uppdaterade protokoll och riktlinjer utifrån de nya restriktionerna.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2022-01-05, kl 15:15