Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Återupplev damernas guldjakt – se hela säsongen av Vägen till Uppsala

I reportageserien Vägen till Uppsala fick du som tittare en unik inblick i damlandslagets resa mot VM i Uppsala och IFU Arena. Vi följde laget i den exklusiva landslagsmiljön under hösten och vintern. I sex olika delar från läger, landskamper, VM-läger och sist men inte minst VM, får du lära känna truppen och hur man når det utsatta målet – VM-guld.

Återupplev alla avsnitt igen – eller se serien för första gången.

Det första avsnittet producerades under damlandslagets läger i Varberg i början av juni. Här får tittarna möta Ida Sundberg, Amanda Johansson Delgado och Cajsa Elm som berättar om lagbygget, drömmen om VM och deras individuella vägar dit.

Se första avsnittet här:

Den andra delen producerades under damlandslagets läger i Gävle i augusti. Här får tittarna möta Emelie Wibron och förbundskapten Åsa Karlsson, avsnittet handlar om Wibron och hennes resa från att föda barn i januari, spela SM-final i april och sen göra landslagscomeback i augusti.

Tredje avsnittet i serien Vägen till Uppsala filmades under damlandslagets läger i Bern, Schweiz. Här får du träffa de två debutanterna Wilma Johansson och Frida Görtz som beskriver känslan av att få sätta på sig A-landslagströjan för första gången. Men också att samtidigt inte vara nöjd – utan nu sikta mot en VM-plats.

Se tredje delen här:

I fjärde avsnittet av Vägen till Uppsala får du hänga med till Euro Floorball Tour och Finland. Avsnittet filmades under mitten av oktober och du får träffa de två erfarna spelare, Sofia Joelsson och Moa Tschöp. De berättar om sina individuella utmaningar och vägar mot att ta en VM-plats. Allt från att komma tillbaka från en knäskada till att leverera trots spel i allsvenskan och samtidigt ha kraven på sig från Sveriges landslag – som världsledande nation.

I det femte avsnittet får tittarna träffa de två VM-debutanter, Julia Sidklev och Matilda Östlund Visén. Två spelare som gör respektive VM-debut efter att ha tacklat tuffa utmaningar vid sidan av planen. Ett personligt avsnitt om att hantera psykisk ohälsa – och samtidigt fortsätta med sin elitkarriär.

Det sjätte och sista avsnittet av Vägen till Uppsala producerades under VM i IFU Arena. Här träffar du två spelare som karriärsmässigt stod på vardera sida av landslaget inför finalen – men som ändå kom att bli de som avgjorde hela VM. Maja Viström och Emelie Wibron fick huvudrollen i både avsnittet och finalen. Ett avsnitt om att han hantera press och att se själva som förebilder och vinnare.

PS: Missa inte när spelarna fick blunda och föreställa sig slutet. Vi börjar tro att vi har en spådam i damlandslaget. DS

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2021-12-15, kl 13:03