Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Arrangören tror på succé i Champions Cup

Med mindre än två veckor till Champions Cup i Gävle slipas det på de sista detaljerna inför mästarturneringen. Och arrangören är hoppfull.
- Vi hoppas så klart på en fullsatt arena, säger Gästriklands IBF:s Jakob Westerlund.

3-4 januari spelas Champions Cup i Gavlehov arena i Gävle. Det är fjolårets mästarlag från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien som gör upp om titeln "Världens bästa klubblag". 

De svenska representanterna är IKSU (dam) och Storvreta (herr), alltså de två lag som vann SM-guld i våras. Nu hoppas den lokala arrangören, Gästriklands Innebandyförbund, att det blir publiksuccé.

- Vi hoppas så klart på en fullsatt arena på respektive match med de svenska lagen. Allt annat vore en defensiv ambitionsnivå, säger Jakob Westerlund som jobbar med Champions Cup.

Totalt kommer Champions Cup och distriktslags-SM (som spelas 3-6 januari i Gävle) beröra över 2000 evenemangspass. Det rör sig om ungefär 600 unika personer som kommer att jobba med de båda evenemangen.

- Utan våra volontärer skulle det här aldrig vara möjligt att genomföra. Vi är mycket stolta över kunskapen som finns i föreningarna och det är något som har varit helt avgörande i processen att dra hit evenemangen, säger Westerlund.

Under hela hösten har Gästriklands IBF haft stora marknadsföringsaktiviteter på Gavlehov. IKSU:s Cornelia Fjellstedt var också nere för att spela in en film om Champions Cup, och förutom det har även Gävle Kommun haft en omfattande marknadsföring i centrum.

- Vi har även vår egen spelarutbildning där över 300 spelare, domare och ledare är involverade runt hela den här apparaten i alla dess former. Både som just spelare, ledare, volontärer, funktionärer, men också två domare som är uttagna att döma distriktslags-SM. Vi är stolta över det stora engagemang det här har fört med sig, säger Westerlund.

Läs mer om Champions Cup.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55