Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Ellen Rasmussen

Trots att säsongen inte gick som många hade väntat sig för Malmö så stack deras lagkapten och landslagsstjärna Ellen Rasmussen ut med en hög lägstanivå och en femte plats i poängligan. Utav Malmös totalt 111 gjorda mål fick hon poäng för mål eller assist i 50 av dem. Det visar på en del av hur stor betydelse Rasmussen har för sitt Malmö FBC. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Det är svårt att säga när man inte är nöjd med sin säsong. Jag bidrar alltid till laget och gör oftast mål när jag ska i viktiga matcher. Jag är en viktig spelare i laget och försöker leda mitt lag så mycket som möjligt, säger Rasmussen.

Rasmussen är lagkapten i Malmö FBC och tar ett stort ansvar utöver sin roll som poängspelare.

- Som lagkapten är min roll att leda laget i rätt riktning och skapa en trygghet och fixa mycket runt omkring, där tar jag mycket ansvar. Det är klart att jag också har en roll som poängspelare, eftersom jag har levererat mycket poäng tidigare säsonger. Jag har ett stort ansvar, vilket fler i laget har, och jag gillar att ta mycket ansvar. Det passar mig bra.

När hon ser tillbaka på säsongen är det en period som sticker ut.

- Min prestation efter jul och nyårsuppehållet och hela vägen genom slutspelet. Jag höll en ganska jämn nivå och en hög högsta nivå om man jämför med hösten. Jag höjde mig rejält där efter och kunde behålla den nivån tills vi åkte ut i kvartsfinalen.

Ellen Rasmussen blev årets spelare säsongen 2019/20 och tanken på att få priset för andra året i rad väger tungt.

- Det hade så klart varit skitkul och stort att få det två år i rad. Jag tycker det är många spelare som gjort det bra i år så att vinna priset och känna att man är bättre än dem hade varit ärofyllt. Det är alltid kul att bli nominerad, så klart. Man ska alltid vara stolt över sig själv när man får en nominering. Det är fint att de ser att jag är en bra innebandyspelare.

Säsongen slutade i kvartsfinalserien mot Team Thorengruppen. En kvartsfinalserie där Rasmussen gjorde 4 mål på tre matcher. Tre av målen kom i matchen som slutade 7-6 till Team Thorengruppen efter straffar.

- Jag vill tacka hela laget och föreningen. Eftersom vi hade en tuff höst och det gick trögt för oss i serien så tyckte jag ändå att vi som lag lyfte oss efter jul och nyår. Det bidrog till att jag som spelare också lyfte mig och min prestation. Det är så klart laget som ligger bakom det tycker jag.


Fakta:
Position: Center/Forward
Poäng grundserien: 50 (23+27)
Nuvarande förening: Malmö FBC
Moderförening: Malmö FBC Ungdom
Tidigare nominering: 2019/20 (vinst), 2018/19

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-17, kl 09:00