Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Alexander Galante Carlström

Alexander Galante Carlström har öst in mål den här säsongen i Svenska Superligan. Han slog målrekordet genom tiderna – och är nu nominerad till Årets spelare.

Faluns stjärnforward har haft en bra säsong. Om inte den bästa i sin karriär. Han vann poängligan i SSL i överlägsen stil och slog ett mångårigt målrekord. På 31 matcher gjorde han makalösa 93 poäng, fördelat på 68 mål och 25 assister.

- Det har varit en bra säsong, det är inget snack om det. Ett mål jag har haft är att slå målrekordet. Så det är klart det har varit en bra säsong. Både det och titeln som världens bästa spelare. Den har betytt mycket också. Det är mycket som har varit bra i år, säger Alexander Galante Carlström.

"Jag har en hunger att vinna mer"

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Hur kan du hålla uppe den här nivån under en så lång tid?
- Den största grejen är att jag har glädjen att fortsätta prestera. Den dagen jag inte känner glädjen att spela innebandy kommer jag inte prestera. Jag har en hunger att vinna mer. Så länge jag har det kommer jag leverera. Det är min plikt att leverera.

Är det här din bästa säsong hittills?
- Det måste jag säga. Med tanke på målrekordet och mitt eget poängrekord som jag slog med hästlängder. Jag har aldrig kommit med i All Star team innan i VM heller, men det gjorde jag nu. Men jag är inte riktigt hundra procent nöjd heller. Man kan alltid göra saker lite bättre.

Fakta
Namn: Alexander Galante Carlström

Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2016/17: 93 (68+25)

Motivering:
”Han har gjort sin bästa säsong i karriären, och även slaget slagit målrekordet i SSL. Galante Carlström har utvecklats för varje säsong som har gått sedan han kom till Falun. Det är inte bara en målskytt. Han spelar i defensiven och är användbar i alla delar av spelet. En komplett innebandyspelare och en väldigt bra förebild.”

Foto:Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55