Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Emil Johansson

Han har aldrig tidigare gjort så mycket poäng i Svenska Superligan. Nu är Faluns stjärnback Emil Johansson nominerad till Årets spelare.
- Det offensiva sitter i ryggmärgen, säger han. 

24 mål och 35 assister. Emil Johansson vet hur man producerar framåt från sin backposition.

- Det handlar om att hitta nya vägar. Ibland gör man saker som sitter i ryggmärgen. Även om man tror att man ska träna på saker defensivt för att man är offensiv måste man också träna på saker offensivt. Det offensiva sitter i ryggmärgen. Men jag försöker bli bättre på det defensiva. Det gäller att värdera sina lägen, säger han.

Johansson har aldrig tidigare gjort så mycket poäng i SSL:s grundserie. Han har hållit en hög nivå hela säsongen och har lett Falun i många matcher.

- Vi ställer höga krav på varandra. Fallerar någon försöker vi lyfta upp den spelaren. Jag sätter press på mig själv också. Gör man en dålig match lyfter man sig till nästa match. Det sitter mycket i huvudet att verkligen göra det match ut och match in. Att aldrig ta något för givet.

Fakta
Namn: Emil Johansson

Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2016/17: 59 (24+35)

Motivering:
"Emil Johansson är Faluns motor. Han har en till synes fri roll där han opererar. Ena stunden är han högerback. Andra stunden är han bakom offensivt mål. Han är bland spelarna som har störst inflytande på hur Falun spelar. Johansson är väldigt modern i hur han spelar. Han är gångbar i alla delar av spelet."

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55