Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Sara Steen

Hon har axlat ett nytt sorts ansvar, öst in mål och avgjort många matcher. Nu är Endres Sara Steen nominerad till Årets spelare.
- Jag kände att det var jag som skulle kliva fram, säger hon. 

De tongivande spelarna Anna Jakobsson och Corin Ruttimann lämnade Endre inför den här säsongen. Genast blev laget nederlagstippat och det fanns tvivel på att de ens skulle nå slutspel.

Sara Steen var en av spelarna som ignorerade kritiken mot laget.

- Vi i laget samlades, pratade igenom allt och knöt näven. Vi har jobbat hårt hela säsongen. I slutspelet fick vi verkligen allt att klicka och gjorde vårt absolut bästa. Det har varit väldigt lärorikt för alla i laget. Vi har varit underdogs, men alltid gjort vårt bästa.

"Jag har tränat mycket skott och tittat på klipp så jag vet hur jag ska göra målen"

Sara Steen, Endre IF

Och nu är också Sara Steen, som gjorde hela 32 mål den här säsongen, nominerad till Årets spelare.

- Det känns som att jag har taget ett stort steg från förra säsongen. Allt gällande poäng och ansvar. Jag har lett laget lite. I början kände jag lite press med tanke på att jag kom med i landslaget i slutet av förra säsongen. Jag kände att det var jag som skulle kliva fram lite extra. Men det ska man samtidigt klara av. Jag har gjort det jag kunde och är nöjd med min säsong.

Det blev väldigt många mål från din klubba…
- Jag har fått mer speltid och visste att jag var tvungen att göra mer mål om vi skulle gå långt. Jag har tränat mycket skott och tittat på klipp så jag vet hur jag ska göra målen. Jag har utvecklat målsinnet väldigt mycket det här året. Och jag har spelat med bra spelare. Anna Moberg till exempel, vi har spelat hela säsongen tillsammans.

Steen var trött på innebandyn för några säsonger sedan. Hon visste inte om hon skulle orka fortsätta lägga ner all tid som krävdes. Men flytten till IBF Falun gjorde susen. När hon sedan kom tillbaka till Endre var det inget snack om att karriären skulle fortsätta.

- Innan jag flyttade till Falun kände jag att var trött på det. Jag flyttade till Falun för att få upp motivationen. Och efter det har jag varit lika taggad varje år.

Har det här varit din bästa säsong? 
- Ja. Jag har aldrig tidigare känt mig nöjd efter en säsong prestationsmässigt. Men nu känner jag att jag är nöjd. Det är bra för självförtroendet och jag ska jobba vidare på det.

Fakta
Namn: Sara Steen

Klubb: Endre IF
SSL-poäng 2016/17: 41 (32+9)

Motivering:
"Hon har axlat rollen som Endres mest värdefulla spelare på ett imponerande sätt. Hon är målfarlig, hårt arbetande och ambitiös i sitt idrottande. Endre överraskade genom sin femteplacering i tabellen och Sara hade naturligtvis en stor del i det."

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55