Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Kasper Hedlund

Han höjde sin lägstanivå, tog en VM-plats och har imponerat hela säsongen i Mullsjö. Nu är Kasper Hedlund nominerad till Årets spelare.
- Jag har otroligt höga krav på mig själv, säger han. 

Kasper Hedlund gjorde 46 poäng från sin backposition den här säsongen i grundserien. Han är oerhört giftig framåt och har imponerat i match efter match.

"Jag har vuxit i rollen att vara en ledande back i mitt lag"

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

- Jag har under säsongen höjt min lägstanivå. Jag har vuxit i rollen att vara en ledande back i mitt lag. Jag ha hjälpt till att leda laget till den ökande formkurva vi har haft. Och jag har också utvecklat mitt spel när det blir lite högre tempo i matcherna. Jag orkar mer och har jobbat extremt hårt med den fysiska biten för att orka mer i slutet av matcherna och vara så bra som möjligt när det gäller som mest, säger han.

Hedlund fick också göra VM-debut den här säsongen. Han tog plats i 20-mannatruppen till Riga.

- Det var en häftig upplevelse att få vara med i den verksamheten när den sätts på sin spets. Det är det här (VM) vi spelar i landslaget för. Det är en dröm att spela ett VM.

Hedlund är som sagt väldigt offensiv – men han har också utvecklat sitt defensiva spel den här säsongen.

- Jag tränar för att bli så bra som möjligt på allting. Jag kan vara missnöjd om jag har gjort två poäng –  om jag har missat två skottäck. Jag vill bli en komplett spelare. Ska man bli en världsback ska man täcka skottet likväl som att sätta bollen i krysset. Det är hela bilden.

Har det här varit din bästa säsong?
- Ja, det tycker jag. Framför allt har jag höjt min lägstanivå och höjt ribban för vad som är bra för mig. När jag inte är nöjd bidrar jag ändå till laget. Jag har otroligt höga krav på mig själv. Jag vill bli bäst. Det är det som driver mig att göra lite mer och träna lite till.

Fakta
Namn: Kasper Hedlund

Klubb: Mullsjö AIS
SSL-poäng 2016/17: 46 (19+27)

Motivering:
”Han är Mullsjös viktigaste spelare, och är hjärnan i deras offensiva spel. Han är komplett som avslutare och framspelare. Hedlund har förbättrat sig defensivt rejält och har tagit kliv i landslaget med en större roll i dag."

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55