Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Emil Johansson

Med självförtroendet på topp hela säsongen har Emil Johansson öst in poäng som aldrig tidigare i sitt IBF Falun. Nu är backen nominerad till Årets spelare.
- Jag vågar göra det lilla extra hela tiden, säger han.

Emil Johansson noterades för makalösa 70 (26+44) poäng i Svenska Superligan den här säsongen – som back. Hans spel är ett tydligt bevis på att offensiva vapen inte behöver vara forwards. Johanssons poängskörd vittjar om en stark säsong från första till sista matchen i grundserien.

- Självförtroendet har varit på topp. Det blir så när man gör poäng och spelet fungerar. Även när jag har haft sämre matcher har jag ändå varit bra. Det är en trygghet i spelet som gör att jag vågar göra det lilla extra hela tiden, säger han.

Spelare ser på sin individuella utveckling på olika sätt. Johansson menar att han inte står och nöter skott för att bli en bättre spelare, utan tittar på olika matchsituationer för att göra honom mer oberäknelig.

- Det finns lite saker jag jobbar med. Vi är vanemänniskor, man skjuter eller passar på samma sätt i princip. Jag försöker komma bort från det, jag vill bli mer oberäknelig i spelet. Jag brukar titta på videor på vissa matcher när jag och min formation spelar och se hur jag kan göra det bättre.

Johansson har aldrig tidigare gjort så mycket poäng som han gjorde den här säsongen i SSL. Publikfavoriten går ofta med upp i banan och är snabb när han kommer till avslut.

- Vi har varit väldigt offensiva och slagit målrekord med Falun. Det är positivt för mig som är en offensiv back. Jag hade koll på min poängbästa säsong, så de blev mitt mål när jag närmade mig nu i år. Jag måste ge cred till Alexander Galante Carlström, han nöjer sig aldrig hur många mål han än gör. Sådant smittar. Han har utvecklat poängtänket hos mig.

Fakta, Emil Johansson
Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2018/19: 70 (26+44)

Motivering: Med sitt kompletta spel kan Emil Johansson vinna matcher både genom att producera poäng och stänga igen bakåt. Backen är drivande i Falun och har haft sin bästa säsong i sin karriär hittills.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Robin Nilsberth och Måns Parsjö-Tegnér nominerade på herrsidan.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55