Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Emelie Wibron

Team Thorengruppen IBK:s Emelie Wibron har under många år varit ledande inom svensk innebandy. Nu har hon stått för en imponerande säsong där hon kammat hem guld i både Svenska Cupen och VM samt vann poängligan i SSL Dam. Det hela som nybliven tvåbarnsförälder. Nu är Wibron återigen nominerad till Årets Spelare.

Det är en förvånad Emelie Wibron som nås av beskedet att hon är en av fem nominerade till priset som Årets Spelare.

– Oj, det var en rolig överraskning, säger Wibron med ett skratt och berättar om vad nomineringen betyder för henne:

– Jag ser det som ett kvitto på att jag har lyckats hålla en jämn och hög nivå hela säsongen. Jag är väldigt nöjd över att jag har lyckats göra det trots att jag har två småbarn hemma och har passerat 30-strecket.  

Innebandyåret hon har bakom sig innehåller en hel del stora bedrifter.

– Höjdpunkten den här säsongen är nog VM-guldet på hemmaplan i Uppsala, men också att vi kunde vinna Svenska Cupen med Thorengruppen. Sen har vi dock det stora slutmålet framför oss, SM-finalen i Avicii Arena. Allt som allt är det en riktigt bra säsong för min egen del och för laget.

Det undgick nog ingen att Wibron gjorde ett avtryck i VM. Förutom att skjuta hem guldet till Sverige genom ett sudden-mål i finalen mot Finland slog hon även rekord över flest spelade matcher i den svenska landslagströjan.

– Det var kul med rekord. Jag har alltid tyckt att det har varit en stor ära att få representera Sverige i landskamper så det är roligt att jag har fått göra det så länge som jag gjort.

I klubblaget har Wibron stått för en stark säsong och hon klev ut ur grundserien som etta i SSL-poängligan med 85 poäng (50+35).

– Egentligen har jag både familj och laget att tacka. Den här säsongen har handlat mycket om att få ihop vardagspusslet och där har min sambo dragit ett stort lass när jag varit iväg och spelat innebandy. Sen trivs jag så otroligt bra i laget och har det så roligt att det är svårt att sluta spela.

Emelie Wibron har varit nominerad till Årets Spelare två gånger förut och tog även hem priset säsongen 2018/19. Nu har hon chansen en gång till, efter en säsong som har imponerat på många plan.

– Det hade varit superkul att vinna, men det är inget jag ägnat en tanke åt ännu. Efter att jag var borta under graviditeten förra säsongen så är jag bara väldigt nöjd över att jag kommit tillbaka så starkt som jag har kunnat göra och att jag har presterat bra trots att jag hållit på så länge, avslutar Wibron.

Fakta:
Position: Forward

Poäng grundserien: 85 (50+35)
Nuvarande förening: Team Thorengruppen IBK
Moderförening: Sundsvalls IBF
Tidigare nomineringar: 2018/19, 2019/20

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare dam 2021/2022:
Kandidat 1: Wilma Johansson

Se tidigare års vinnare här. 

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-13, kl 13:56