Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 1: Tobias Gustafsson

Han har lett Linköping till en bra säsong och imponerade i VM-debuten. Tobias Gustafsson är nu nominerad till Årets spelare.
- Jag har en stor roll i ett framgångsrikt lag, säger han. 

Backklippan Tobias Gustafsson är lika vass defensivt som offensivt. I Linköping är han säker bakåt, men kan också producera framåt.

- Jag är en tvåvägsspelare. Jag försöker lägga all min energi i försvaret och jobbar så hårt jag kan där. Jag hatar att släppa in mål. Sedan försöker jag så fort jag kommer offensivt hitta kreativa lösningar och vara farlig och skapa oreda hos motståndarna, säger han.

Gustafsson steppade i vanlig ordning upp när Linköping tog sig till SM-slutspel, men det är den höga nivån under hela säsongen som ligger till grund för nomineringen. Och även hans fina insats i sitt första VM, som spelades i december.

- Ja, jag gjorde en rätt bra turnering där. Det är annorlunda att kliva in ett VM. Det märkte jag. Första matchen mot Lettland var nervös, som att det vore första SSL-matchen. Trots att vi skulle vinna 100 av 100 mot dem. Det var det bästa man kan få som spelare att spela med Sverige i VM.

Fakta
Namn: Tobias Gustafsson

Klubb: Linköping IBK
SSL-poäng 2016/17: 26 (12+14)

Motivering:
”Han har varit Linköpings viktigaste spelare den här säsongen. Gustafsson är en komplett back. Ett ständigt hot för motståndarna när han fyller på i en andravåg med bra fart och tyngd. Han gjorde ett fantastiskt bra VM med två mål i finalen.”

Foto: Idrottsfoto

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55