Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 3: Moa Gustafsson

Under året har hon fått sitt stora genombrott både i Svenska Superligan och i landslaget. Nu är Kais Moras Moa Gustafsson även nominerad till Årets spelare.   
- Det är en dröm som jag har haft att bli nominerad till Årets spelare, jag är både glad och stolt, säger Moa Gustafsson. 

Moa Gustafsson har gjort en stark säsong där hon både visat sig vass i Svenska Superligan och i landslaget. I SSL gjorde hon 56 poäng och hamnade på en sjätteplacering i den totala poängligan. Det är 19 poäng mer än vad hon gjorde året innan.   

- Jag gick in i förstakedjan det här året och spelade med Anna (Wijk) och ”Hulta” (Johanna Hultgren), vilket har varit jättekul. Vi hittar varandra riktigt bra, så jag har utvecklat mitt målsinne ännu mer, säger hon och fortsätter:   
- Jag går rakare på mål och tar mer ansvar än vad jag gjort tidigare säsonger. 

Hon blev dessutom tillsammans med Anna Wijk det näst målfarligaste paret under säsongen, där Gustafsson gjorde mål 17 gånger assisterad av Wijk.   

- Det är jättekul, Anna är en otroligt duktig spelare och vi har hittat varandra riktigt fint.  

Det är inte bara i SSL som Gustafsson har presterat. Hon höll även en hög nivå i VM i december som debutant i världsmästerskapet. Under VM gjorde hon tolv poäng under fem matcher, varav två mål i finalen som Sverige vann.  

- Det var bland det roligaste jag har gjort. Det har varit en dröm att få spela VM och det var även ett av mina mål inför den här säsongen. Det slutade ju väldigt bra, säger Gustafsson.   

Nu är hon dessutom nominerad till Årets spelare.  

Fakta, Moa Gustafsson  
Klubb: Kais Mora IF  
SSL-poäng 2019/20: 56 (42+14) 

Motivering:  
Moa går från klarhet till klarhet och har gjort ännu en stark säsong. Hon är en duktig duellspelare både med och utan boll, vilket hon både har visat i Kais Mora och landslaget. Det är lätt att förknippa Moa med en irrationell och svårläst offensiv spelare, men hon är även en stark bollvinnare som jobbar hårt över hela banan.

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är Anna Wijk och Emelie Wibron nominerade på damsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56