Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 1: Kim Nilsson

Med sin räckvidd, teknik, snabbhet och målfarlighet är Kim Nilsson en vass spjutspets i FBC Kalmarsund. Nilsson lämnar en bra säsong där han varit en viktig spelare i klubblaget, nu är han dessutom nominerad till Årets spelare.  
- Det är jättekul och jag är stolt såklart, det är ett bevis på att det jag visat upp är bra, säger Kim Nilsson.
 

Den poängvasse Kim Nilsson lämnar en bra säsong bakom sig där han varit en viktig del i Kalmarsund som tog en historisk slutspelsplats. Genom både vassa avslut och väl avvägda passningar har han synts på flera ställen i poängprotokollet och slutade på en tredjeplats i herrarnas poängliga i SSL. 

-Jag är nöjd med min säsong och har fått mycket förtroende. Sen hade jag problem i början av säsongen då jag var skadad ganska mycket. Men så fort det släppte så har det rullat på och jag har känt energi och fart och fått ut mer av mitt spel särskilt den sista delen av grundserien, säger han och fortsätter:  

-Men det är mycket tack vare mina lagkamrater som gör att jag kan prestera på den nivån som jag gjort och för att få ut det bästa av mig, och det är det som är så härligt med lagidrott.   

Fakta, Kim Nilsson 
Klubb: FBC Kalmarsund 
SSL-poäng 2019/20: 65 (33+32)  

Motivering: 
Kim Nilsson har tagit rollen som lagets härförare och var en av de starkaste anledningarna till att Kalmarsund tog den historiska slutspelsplatsen. Han håller fortfarande högsta klass offensivt och har under säsongen bidragit både som framspelare och som målproducent.

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56