Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 1: Anna Wijk

Anna Wijk fortsätter att briljera på innebandyplanen och har under året både bidragit med sitt vassa spel och spelförståelse i såväl KAIS Mora som i landslaget. Nu är centern än en gång nominerad till Årets spelare.  
-Jättekul och en stor ära såklart. Det är ett tecken på att jag har presterat bra den gångna säsongen, säger Anna Wijk.  

Anna Wijk lämnar en fin säsong bakom sig där hon under 2019 blev utsedd till världens bästa spelare och ledde det svenska landslaget till ännu ett till VM-guld. Wijk som förra året slog rekord antal gjorda assist i Svenska Superligan vinner även assistligan i damernas SSL i år med sina 52 assist. 

-Jag tycker att jag har hållit en rätt bra hög jämn nivå som jag gjort de senaste säsongerna. Det har varit lite av min styrka att jag har en hög lägsta nivå och det tycker jag att jag haft även i år, säger hon och fortsätter:
- Till VM lyckades jag toppa formen och är jättenöjd med den turneringen. 

Fakta, Anna Wijk
Klubb: KAIS Mora IF
SSL-poäng 2019/20: 69 (17+52)

Motivering: Anna Wijks driv imponerar genom att hon ständigt levererar i match efter match, säsong efter säsong. Hon är en vinnarskalle och ett spelgeni utöver det vanliga som hela tiden vill utvecklas och bli ännu bättre, hjälpa sin omgivning till att utvecklas och vinna matcher. Wijk är en viktig spelare för sitt KAIS Mora men också för landslaget med sitt spel och rutin.

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. 
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56