Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare 2013/14: Rasmus Enström

IBF Faluns Rasmus Enström tilldelas säsongen 2013/14 innebandyns finaste utmärkelse på herrsidan - Årets spelare.

Falun har vunnit Champions Cup, tagit hem Svenska Superligan och spelat sig fram till sin andra raka SM-final. Alla prestationer har haft Rasmus Enström som huvudrollsinnehavare.

- Champions Cup gick jättebra för min femma och hela laget och det var grymt att vinna. Sedan har serien rullat på. Vi har inte spelat jättebra hela tiden men gjort vad vi ska. Jag har bidragit framåt och höjt mig lite i slutspelet. När det gäller mer så krämar jag ur det sista.

Rasmus Enström blev Årets spelare 2011/12 – nu får han utmärkelsen för andra gången.

- Väldigt roligt! Det är få förunnat så det är klart jag är stolt och det är ett kvitto på en bra säsong. Vem som helst kan inte bli Årets spelare men det är hur många bra spelare som helst i Svenska Superligan – så jag hade inga förväntningar på att bli det, säger han och fortsätter:

- Jag tycker jag hållit en bra och jämn nivå. Det kändes hugget som stucket vem som skulle bli det detta år. Det finns som sagt många bra spelare som Kim Nilsson och Alexander Galante Carlström, alla som varit nominerade har gjort fantastiska grejer. Men jag tror jag får det för min jämnhet.

"Det gäller att hitta en balans mellan att våga göra de där grejerna och spela moget"

Rasmus Enström, IBF Falun

Du blev Årets spelare för två år sedan, om du jämför då med nu?
- Den säsongen spelade jag min bästa innebandy personligen när jag var på topp. Men nu är vi mer rutinerade hela laget och jag spelar jämnare och tar mognare beslut än då. Förut kunde jag slänga bort bollen i fel lägen i matcher och vissa situationer men det är mer sällan nu. Det gäller att hitta en balans mellan att våga göra de där grejerna och spela moget. Det som också är en skillnad nu är att jag förbättrat min fysiska status avsevärt.

Nu väntar SM-final mot Storvreta på lördag, tankar?
- Det är kul att det är ettan mot tvåan, det blir väldigt tajt. Jag har bara positiva minnen från förra året i Malmö Arena. Galante Carlström gjorde ju hattrick och det är något sådant vi tänkte köra igen.

Juryns motivering:
”Rasmus Enström tilldelas priset Årets spelare för sina prestationer säsongen 2013/14. Han har varit tungan på vågen för Falun i många lägen och är given i landslaget. Han har utvecklat sitt fysiska spel väldigt mycket och visar upp såväl styrka som bra balans. Han gör alltid sin omgivning bra och har förmågan att antingen själv avgöra eller se till att någon lagkamrat gör det.”

Juryn består av följande personer:
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy
Kim Fors, ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten
Jenny Magnusson, damlandslagets ass. förbundskapten
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Fredrik Larsson, Innebandymagazinet
Sebastian Nurmi, presschef Svensk Innebandy

Fakta Rasmus Enström:
Född: 1989
Position: Forward
Moderklubb: Råby BK
Nuvarande klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2013/14: 60 (33 + 27)
Slutspelspoäng 2013/14: 19 (8 + 11) 

 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55