Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare 2012/13: Emelie Lindström

Innebandyns finaste utmärkelse på damsidan, Årets spelare, går säsongen 2012/13 till Djurgårdens lagkapten och poängmaskin Emelie Lindström.

Emelie Lindström får utmärkelsen Årets spelare för andra säsongen i rad, fjärde totalt, efter en imponerande säsong där hon bland annat vann Svenska Superligans poängliga för femte året i följd med sina 79 poäng (38+41).

- Jag är både glad och smickrad och känner att jag hållit en jämn och hög nivå utan dalar som jag kanske haft tidigare säsonger. Det är lika stort varje gång jag blir Årets spelare. Det är en ny säsong och nya prestationer som gjorts, det här är jättekul, säger Emelie Lindström.

"Men mitt passningsspel, det är jag riktigt nöjd med den här säsongen"

Emelie Lindström, Djurgårdens IF

Några speciella personliga målsättningar inför säsongen hade hon inte.

- Jag jobbar inte med att sätta upp mål på det sättet utan tar varje match som den kommer och försöker göra mitt bästa där och då. Sedan glömmer jag en match så fort den är färdig så jag kan inte säga att ”då och då var jag bra”, säger Emelie Lindström och fortsätter:

- Men mitt passningsspel, det är jag riktigt nöjd med den här säsongen. Jag letar ofta passningen, kommer vi två mot en till exempel så passar jag gärna så att medspelaren kan lägga in bollen i öppet mål.

Emelie Lindström har i år varit lagkapten i det Djurgården som gick till semifinal.

- Ledaregenskaperna har kommit fram i och med lagkaptensrollen. Det har varit lärorikt och bra för mig. I övrigt kan man alltid utvecklas mer. Jag tjatar alltid om mitt dåliga skott, det vore kul om man någon gång kunde skicka in bollen från halva planen, säger hon och skrattar.

Emelie Lindström har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
”Emelie Lindström tilldelas priset Årets spelare för sina prestationer 2012/13. För smått otroliga femte året i följd vann hon i suverän stil Svenska Superligans poängliga 2012/13. Hennes otroliga spelförståelse gör att hon alltid är steget före alla andra och den egenskapen gör i sin tur att hon är såväl en stark målgörare som framspelare. Hennes engagemang, vinnarinstinkt och tjurighet på banan gör att hon presterar på absolut högsta nivå vecka efter vecka. Oavsett om hon har på sig Djurgårds- eller landslagströjan. Dessutom är lägstanivån enorm, och hennes bolltrygghet är enastående.”

Fakta Emelie Lindström
Född: 1986

Position: Forward
Moderklubb: Högdalens AIS
Nuvarande klubb: Djurgårdens IF IBF
SSL-poäng 2012/13: 79 (38+41)
Slutspelspoäng 2012/13: 24 (8+16)

Juryn 2013 består av:

Tomas Engholm, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Kim Fors, Föreningen Svensk Elitinnebandy
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Daniel Eriksson, chefredaktör Innebandymagazinet
Sebastian Nurmi, presschef Svenska Innebandyförbundet
Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten
Curt Söderström, damlandslagets förbundskapten

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55