Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets Spelare 2010/11: Mika Kohonen

Innebandyns finaste utmärkelse på herrsidan, Årets spelare, går säsongen 2010/11 till Mika Kohonen.

Året har varit bra: SM-guld 2010, VM-guld 2010 och ny SM-final på lördag. Och till det kan Mika Kohonen alltså lägga titeln Årets Spelare.

Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser vinnaren.

- Jag blev jätteglad och det är en jättestor ära. Jag vill tacka Storvreta IBK och finska innebandylandslaget för detta, för utan lagen är det inte möjligt att få sådana här priser som individuell spelare, säger Mika Kohonen om att få priset.  

- Ja, det var ett tag sedan, skrattar Mika och funderar kring om det är annorlunda att få priset nu jämfört med för tio år sedan.

- Nja, jag vet inte. De här individuella priserna är stora att få men jag har inte tänkt på dem så mycket och det är ingen målsättning att vinna dem, även om man vill göra så bra ifrån sig som möjligt. Det jag vet är att jag är tio år äldre. 

Är det skillnad på spelaren Mika Kohonen nu jämfört med tio år sedan?
- Jag tror att jag är mycket mer komplett idag än vad jag var för tio år sedan. Förhoppningsvis smartare också. För tio år sedan var jag mycket mer offensiv än vad jag är nu.

Mika Kohonen får själv motivera varför han är Årets Spelare:

- Jag skulle börja med att tacka Storvretas och finska landslagets framgångar. Jag har spelat i riktigt bra femmor i båda lagen. Sedan skulle jag väl framhäva tekniken, passningsspelet och spelsinnet. Sedan är jag väl hyfsat komplett. 

På lördag spelar Storvreta andra raka SM-finalen. Ifjol blev det guld i Globen, den här gången kan det bli guld i Malmö Arena.

- Det blir en häftig match och jag är glad att vi möter Warberg för jag tycker att vi är de två bästa lagen. Det blir annorlunda med Malmö Arena, men jag ser fram emot det. Det lär ju fortfarande vara två mål, en boll, två domare och två lag, så det är ju samma spel, skrattar Mika som själv är nöjd med lagets säsong, även om det började trögt.

- Jag vet inte vad man ska kalla hösten... en baksmälla efter SM-guldet kanske. Men sedan har vi blivit bättre och bättre. 

Det hade varit häftigt att vinna SM-guld i en ny arena?
- Man tackar inte nej oavsett var man spelar. Man gör allt för att vinna.

Mika Kohonen har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
"Han har tillhört världens främsta spelare i mer än tio år. Han är ett unikum när han spelar på sin högsta nivå vilket han oftast gör. Han är lite snabbare i tanken, får sin omgivning att växa och han är lite bättre än alla andra. Det var liksom ett självklart val att utse honom till Årets Spelare i svensk innebandy. Därtill är han ett föredöme både som atlet och ledare för sitt lag."

Juryn består av följande personer:
Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Jan Ögren Fjellestad, ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Kim Fors, vice ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Magnus Fredriksson, krönikör Innebandymagazinet

Dessutom finns säsongens förbundskaptener Jan-Erik Vaara med i juryn kring dampriset och Kent Göransson kring herrpriset. 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55