Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets Spelare 2010/11: Hanna Pettersson

Innebandyns finaste utmärkelse på damsidan, Årets spelare, går säsongen 2010/11 till Hanna Pettersson.

Ifjol vann hon både VM-guld med Sverige och SM-guld med Rönnby IBK, men i år blev det respass i kvartsfinalen för regerande mästarna. Men landslagsmålvakten Hanna Petterson får i alla fall priset som Årets Spelare. 

Det är Svenska Innebandyförbundet som årligen utser vinnaren.

- Adrenalinet kom och kroppen började pirra, jag blev både glad och överraskad för det här trodde jag inte, säger Hanna om känslorna när hon fick reda på att hon vunnit. 

 - Ja, det är klart. Man har inte fått visa vad man kan i slutspelet. Det började bra för min och lagets del, men när det blev som det blev så bidrar det absolut till att jag är överraskad. 

Om du fick själv fick motivera varför du får priset, vad skulle du säga då?
- Jag skulle säga att jag är en aktiv målvakt som är bra på att styra mina medspelare. Och att jag hållit en jämn nivå den här säsongen.

Hanna blir tredje målvakten på damsidan som vinner priset.

- Som målvakt finns väl för- och nackdelar som med allt. Som utespelare kan man synas genom att göra mycket poäng, och det är ju de som brukar få de här priserna. Men som målvakt så är man mycket i fokus också, antingen som syndabock eller som hjälte, säger Hanna.

Känner du att du utvecklats som målvakt under säsongen?
- Ja, absolut. Jag har alltid varit lugn men jag känner själv att jag blivit ännu lugnare och står rätt i mål. Det senaste året har jag jobbat mycket med just att stå rätt i mål, det tycker jag inte att jag gjort tidigare. Jag har velat hålla en jämnare nivå oavsett vilka vi möter och försökt vara lika taggad i matcher som vi på pappret ska vinna, och det tycker jag också att jag lyckats med.

Årets Spelare handlar dels om prestationen på plan, men också att man är ett föredöme för sporten innebandy. Och det är Hanna Pettersson verkligen. 

Hon ställer alltid upp för intervjuer och tackar alltid ja när exempelvis Svenska Innebandyförbundet vill ha ett ansikte utåt.

- Jag tycker att det är väldigt roligt och tycker det är viktigt att vi visar upp oss som förebilder. Det handlar om att både inspirera unga och att få media att skriva mer, säger Hanna.

Hur går tankarna inför nästa säsong?
- Tanken är att komma med i VM-truppen i december. Det är målet tillsammans med att gå långt med Rönnby IBK.

Hanna Pettersson har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
"Hanna Pettersson har utvecklat sitt säkra, trygga och stabila spel i målet. Hon gör sig oerhört stor i en-mot-en-situationer och sätter press på motståndaren. Hon har fantastiska utkast och med sin aktiva inställning styr hon upp försvaret. Hanna har med eftertryck visat innebandysverige vem som är nationens bästa målvakt, inte minst genom att hon denna säsong haft en större arbetsbelastning i klubblaget. Vid sidan av planen visar Hanna Pettersson ett stort ansvar och har en social och utåtriktad personlighet som gör henne till en värdig och viktig representant för svensk innebandy."

Juryn består av följande personer:
Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Jan Ögren Fjellestad, ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Kim Fors, vice ordförande Föreningen Svensk Elitinnebandy
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Magnus Fredriksson, krönikör Innebandymagazinet

Dessutom finns säsongens förbundskaptener Jan-Erik Vaara med i juryn kring dampriset och Kent Göransson kring herrpriset.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55