Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets domare på herrsidan är utsedda

Nu är även årets domare på herrsidan utsedda. Thomas Andersson och Rickard Wissman är vinnarna, denna gång blir den tredje de tar emot utmärkelsen.

Motivering
”Thomas Andersson och Rickard Wissman är minutiösa i sina förberedelser inför varje uppdrag och uppvisar stor seriositet i allt de gör. Domarparet har under säsongen och genom slutspelet presterat mycket bra prestationer gång efter annan. Genom effektiv kommunikation och proaktiv matchledning, där de tydligt visar sina bedömningar och beslut, skapar de både en bra atmosfär på planen och goda förutsättning för en attraktiv innebandy.”

Hur känns det att för tredje gången utses till Årets domare?

- Vi är stolta! Det är den finaste utmärkelsen du kan få som domare. Hela SSL-gruppen har haft en stark utveckling under säsongen och för oss två är utmärkelsen årets domare ett fint kvitto på att vårt sätt att döma uppskattas.

Hur gick era tankar inför denna säsong, som skulle kunna bli annorlunda mitt i en pågående pandemi?

- Ja, annorlunda såklart utan publik men samtidigt är vi tacksamma för allt vi fått göra. Det är så många inte kunnat hålla igång, spela, träna eller titta på innebandy i år - de hoppas vi snart ska få komma tillbaka!

Har ni gjort något annorlunda denna säsong?

- Dels har vi jobbat vidare med viktiga delar som spelförståelse, fart och kommunikation men också med detaljer som blivit tydligare i år. Man-man-spelet har utmanat oss domare med många situationer samtidigt och en annan detalj är hur spelare utan boll, i större utsträckning, jobbat för att skapa sig fördelar mot sin motståndare.

Vad tror ni var avgörande för att just ni får utmärkelsen i år?

- Vi känner att vi fått till ett bra flyt och tydlighet under året. Vi har försökt jobba vidare med närhet till spelet och proaktiv kommunikation för att hjälpa spelarna och på så sätt kunna slippa att blåsa av så ofta.

Vad vill ni säga för uppmanande ord till unga/nya domare där ute?

- Älskar du innebandy så våga testa att döma! Det är ett superkul och utmanande sätt vara en del av världens bästa sport!


Domarparets tidigare utmärkelser Årets domare

2017/18
Herr: Thomas Andersson & Rickard Wissman

2016/17
Herr: Thomas Andersson & Rickard Wissman


Alla tidigare vinnare.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-30, kl 11:03