Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets domare i damernas SSL utsedda

Domarparet Jörgen Andersson och Olle Eliasson är Årets domare i damernas SSL – efter sin första säsong tillsammans på planen.
– Vi vill alltid hålla en hög nivå med flyt i spelet, säger Olle Eliasson.

Både Jörgen Andersson och Olle Eliasson har långa domarkarriärer bakom sig och har dömt elitinnebandy i många år. Men när de nu står som vinnare av Årets domare är det efter sin första säsong tillsammans. Bakgrunden är att Andersson redan inför förra säsongen saknade en kollega på grund av skada, samtidigt som Eliasson kände att han behövde en nytändning i sitt dömande. När frågan kom från Andersson att bilda ett par nappade Eliasson.

– Vi har lyckats bra med våra fokusområden. Vi ska få ihop en produkt som vi ska kunna sälja in till lagen. Det har vi jobbat hårt med och lyckats bra. Vi har fått bra respons från lag och domarcoacher att vi är på rätt väg, säger Olle Eliasson och fortsätter:

– Vi är väldigt lika som domare och vi tänker likadant. Vi vill alltid hålla en hög nivå med flyt i spelet. Det är spelarna som ska få avgöra, vi ska inte gå in och peta.

Andersson och Eliasson har under sin första säsong skapat ett starkt varumärke i Svenska Superligan. Parets kännetecken är att hela tiden föra en dialog med spelare och ledare och de är skickliga på att leda matcher med en konsekvent hög nivå.

Erfarenheten har varit viktig under parets första säsong tillsammans på planen. Även om de inför säsongen inte hade dömt ihop tidigare kände de varandra och visste om den andres egenskaper.

– Vi har en likadan syn på hur innebandy ska dömas. Vi har väldigt högt i tak och kan enkelt säga till den andra om man tycker att något borde förbättras. Vi måste hela tiden hitta hur vi ska bedöma saker så att vi får en gemensam syn som lagen uppfattar positivt. Vår största styrka är nog kommunikationen med lagen, det får vi mycket uppskattning för, säger Jörgen Andersson.

Under lördagen dömer de sin första SM-final – som par – när Thorengruppen möter Pixbo Wallenstam. Och även om de inte har stått i en finalarena tillsammans tidigare har de rutinen från SM-finaler. Jörgen Andersson dömde SM-finalen 2015/16, 2017/18 och 2018/19. Olle Eliasson dömde SM-finalen 2016/17.

– Det är det här man strävar efter hela säsongen, att få stå som domare i finalen och få beviset på att man har gjort något bra, säger Eliasson och får medhåll av Andersson:

– Det kommer att bli fantastiskt kul. Vi vet, precis som spelarna, att det inte är samma inramning med publiken som vanligt. Men det är säsongens sista match och precis som finallagen vill göra sitt bästa ska även vi göra det, säger han.

Motivering: Jörgen Andersson och Olle Eliasson har under säsongen 2020/21 arbetat målinriktat och på ett föredömligt sätt visat upp en stark produkt både på och utanför plan. De har även fått IFF-status och representerar Sverige internationellt.

Övriga nominerade domarpar i damernas SSL:
Thomas Jonsson/Roger Nilsson
Kevin Cardell/Klas Sjölin

Tidigare års vinnare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-23, kl 18:30