Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Anna Wijk är Årets spelare 2016/17

KAIS Moras Anna Wijk har blivit utsedd till Årets spelare på damsidan 2016/17. Centern har gjort poäng i över hundra seriematcher i rad – ett makalöst facit.
- Det är det finaste priset man kan få i Sverige, säger hon om utmärkelsen. 

Anna Wijk slutar aldrig att imponera i innebandyvärlden. Den här säsongen har hon gjort poäng i varenda match i Svenska Superligan – och sammanlagt har hon en streak på över hundra matcher utan poängtapp.

- Det är mycket träning bakom det. Jag tränar otroligt hårt och jobbar med att utveckla både mig själv och laget hela tiden. Jag brinner för innebandyn och känner fortfarande att jag utvecklas, säger Wijk.

"Det är det finaste priset man kan få i Sverige. Två år i rad är ett kvitto på att jag presterar säsong på säsong"

Anna Wijk, KAIS Mora

Wijk vann poängligan i Svenska Superligan i överlägsen stil. På 26 matcher gjorde hon 74 (24+50) poäng. Det var hela 16 poäng före tvåan. Men fortfarande vill hon ha mer.

- Jag känner att allt går att utveckla. Jag har sagt många år att jag måste börja skjuta mera. Jag passar för mycket och blir för lättläst. Det har jag jobbat med i år, för att bli mer svårläst.

Det här är tredje gången Wijk blir Årets spelare. Första gången var säsongen 2013/14, och senast förra säsongen röstade juryn fram henne också.

- Det är det finaste priset man kan få i Sverige. Två år i rad är ett kvitto på att jag presterar säsong på säsong. Det är otroligt ärofyllt när jag vet vilka bra spelare det finns i SSL.

Fakta
Namn: Anna Wijk

Ålder: 25
Klubb: KAIS Mora IF
SSL-poäng 2016/17: 74 (24+50) 

Motivering:
"Det är en otrolig bedrift att prestera på högsta nivå, match efter match. Girig efter att ständigt bli bättre har Anna Wijk gjort poäng i 122 seriematcher i rad, vilket saknar motstycke inom svensk idrottshistoria. Hon har åter gjort sin bästa säsong i karriären där hon vunnit poängligan, fört fram sitt lag till framgång men också förbättrat detaljer i sitt spel som gjort henne än mer svårläst än tidigare."

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55