Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Anmälan öppen till universitets-VM 2022

Efter en tid utan VM-turnering för innebandyspelande studenter arrangerar nu internationella akademiska idrottsfederationen (FISU), tillsammans med arrangörer i Tjeckien, en turnering i slutet av juni 2022. För dig som studerar eftergymnasialt och spelar innebandy kan det här vara ett roligt äventyr som slutar med en internationell guldmedalj.

Formerna på World Cup skiljer sig något från tidigare FISU-VM för att underlätta deltagande. University World Cup-modellen innebär bland annat att lagen kommer från enskilda lärosäten och även att två lärosäten kan samarbeta för att få ihop tillräckligt många spelare för att åka med ett lag.

Svenska Innebandyförbundet och Svenska Akademiska Idrottsförbundet kommer att samarbeta för att intresserade ska kunna åka på UWC Floorball men initiativet att anmäla ett lag för att tävla måste komma från enskilda högskolor och universitet. I UWC representerar man sitt lärosäte lika mycket som sin nation.

Känner du tillräckligt många innebandyspelare där du studerar? Det kanske till och med finns en studentidrottsförening som deltar i vanligt seriespel? Tror du att det finns intresse från ditt universitet att se sitt namn överst på prispallen i en World Cup? I så fall, läs mer om UWC Floorball och kontakta anders.jonsson@innebandy.se om du vill veta mer om vad det innebär att skicka ett lag till Tjeckien 20-24 juni.

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-03-07, kl 15:39