Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Andreas Lundmark ny förbundskapten för damlandslaget

Faluns tränare Andreas Lundmark har utsetts till ny förbundskapten för svenska damlandslaget. Han tillträder efter årets SM-slutspel.

I december 2013 tog Sveriges damer VM-guld med Curt Söderström som förbundskapten. Från och med 1 april, och i två år framöver, heter förbundskaptenen Andreas Lundmark.

"Jag ser det både som en stor ära och en rolig utmaning"

Andreas Lundmark, förbundskapten damlandslaget

- Jag ser det både som en stor ära och en rolig utmaning att bli förbundskapten för svenska landslaget. Jag har fått hela upplägget noga presenterat för mig och det känns både äkta och seriöst. Förbundet har visat att de inte bara gått på mina resultat, som varit goda, utan att de har bra koll på vad jag står för som ledare med kontinuitet, långsiktighet och, vad jag tycker, en positiv innebandy, säger Andreas Lundmark.

39-årige Andreas Lundmark har en framgångsrik tränarkarriär bakom sig i både Faluns damer och herrar med fem raka SM-medaljer. Den största triumfen hittills kom förra säsongen med SM-guldet för herrarna i Malmö Arena.

- Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss Andreas som förbundskapten. Han passar väldigt väl in på den profil vi vill ha, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm.

Utvecklings- och landslagschef Emil Persson förklarar vidare:

- Andreas har en förmåga att få personer i sin omgivning att må bra och prestera, både vad gäller ledarstab och spelargrupp. Hans spelfilosofi passar också damlandslaget väldigt bra, där spelet ska präglas av intensitet och initiativ.

Just nu är Andreas Lundmark tränare för Faluns damer där han slutar efter SM-slutspelet. Första uppdraget med landslaget blir Euro Floorball Tour i Finland i april.

- Jag tycker inte om stillastående spel utan vill ha det fartfyllt. Det innebär inte att vi måste checka högt upp i banan men det ska hända saker. Som i NHL, där tar de inga cirklar utan vänder upp som på en femöring, säger Andreas Lundmark och fortsätter:

- Det är klart att kravet är VM-guld och på så sätt har jag kanske allt att förlora. Men jag är van att hantera krav och förväntningar, både som tränare för Faluns herrar och i mitt civila arbete som rektor. Det känns bara inspirerande.

 Fakta Andreas Lundmark

 Född: 1974-09-03
 Spelarkarriär: 
 Borlänge SK, IBF Hedemora, Haninge IBK, 
 Storvreta IBK, IBF Falun

 Tränarkarriär
 2007/08: Faluns damer – kvartsfinal
 08/09: Faluns damer – silver
 09/10: Faluns damer – brons
 10/11: Faluns herrar – brons
 11/12: Faluns herrar – brons
 12/13: Faluns herrar – guld
 13/14: Faluns damer (från december)

 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55