Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Aldeeb debuterar - här är truppen till Finnkampen

18 spelare är uttagna till herrlandslagets match mot Finland i Finnkampen 7 september i Alingsås. Nu ska Faluns Omar Aldeeb – äntligen – få göra debut.
- Han har tagit SSL med storm och det skulle vara kul om han kunde göra samma avtryck internationellt, säger förbundskapten Mikael Hill.

Finnkampen avgörs i Estrad Arena i Alingsås 7 september. Då spelar först U19-herrlandslaget mot Finland, sedan följer fighten för A-herrlandslagen. Nu har förbundskapten Mikael Hill tagit ut sin trupp på 18 spelare.

- Truppen är mycket baserad på vårens händelser. Finnkampen i Esbo, SM-slutspelet och det läger vi hade i Uppsala. Nu har vi valt en lite mer erfaren trupp än senast, av flera skäl. Ett av skälen är att vi inte spelar på hemmaplan så ofta. Vi vill visa upp det bästa vi har för vår hemmapublik. Samtidigt har vi med spännande spelare som Simon Berg, Omar Aldeeb och Oskar Hovlund. Det är en ganska mixad trupp, säger Mikael Hill och tillägger:

- Nu är det bara 16 utespelare och 2 målvakter uttagna. Det finns väldigt många jätteduktiga spelare får stå åt sidan. När vi är i den fasen att vi vill testa lite, och även falla tillbaka på erfarenhet, blir konkurrensen knivskarp. Vi har inte bara tittat på en mix med mer eller mindre erfarna spelare. Som i alla lagbyggen har vi försökt balansera vår trupp med både offensivt och defensivt starka spelare. Vi tycker att vi har fått ihop en spännande mix.

Tolv av spelarna var med i senaste VM i december 2018, medan de andra sex är nyare i landslagsdressen. Och nu ser det ut som att Faluns Omar Aldeeb får göra landslagsdebut – till slut.
Aldeeb har vid två tidigare tillfällen varit uttagen i landslaget, men båda gångerna tvingats tacka nej på grund av skador.

- Han är en spelare som står för mycket fart och irrationellt anfallsspel. Han har tagit SSL med storm och det skulle vara kul om han kunde göra samma avtryck internationellt, säger Hill.

Att få spela på hemmaplan i Finnkampen – i moderna Estrad Arena, hjälper boosten ytterligare menar Hill.

- Det blir superroligt. Jag har varit med två gånger på hemmaplan (Finnkampen i Falun och EFT i Uppsala) och det är alltid speciellt. Jag hoppas att det blir mycket folk och många som njuter av bra innebandy. Det är de två bästa lagen i världen som möts och dessutom är det sista gången innan nästa VM som vi spelar på hemmaplan, säger han.

Biljetter till Finnkampen.

Spelschema:
6/9 kl 19.00 – Sverige-Finland (Lerum Arena) U19
7/9 kl 14.00 – Sverige-Finland (Estrad Arena) U19
7/9 kl 17.00 – Sverige-Finland (Estrad Arena) A-landslag

Sveriges trupp mot Finland

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Omar Aldeeb, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Simon Berg, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Markus Jonsson, Växjö IBK
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBK Dalen
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56