Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

AIK nya Europacupmästare

AIK vann under söndagseftermiddagen sin första Europacuptitel. I finalen slog man Warberg med 6-5 efter en spelmässigt bra match som var mycket underhållande och dramatisk.

AIK var det klart bästa laget i den första perioden. Warberg kom inte igång riktigt i varken det defensiva eller offensiva spelet. Men Warbergs målvakt Peter Sjögren storspelade och lyckades hindra AIK från att ta ledningen. Istället var det Warberg som tog ledningen med 0-1 genom Magnus Danielsson i den femte minuten. Det resultatet höll sig sedan perioden ut.

I andra perioden vända AIK snabbt på resultatet genom två snabba mål. Sedan började Warbergs spel att komma igång rejält och man vände åter på matchen. Resultatet efter den andra perioden var således 2-3 till Warberg.

"Nu har jag istort sett vunnit allt som man överhuvudtaget kan vinna som innebandyspelare"

Niklas Jihde, AIK

Sista perioden blev väldigt intensiv och dramatisk. AIK inledde första halvan av perioden med att göra tre mål till resultatet 5-3. Sedan reducerade Warberg till 5-4 innan Warbergsförsvaret tappade markering på Niklas Jihde som snyggt kunde smälla dit 6-4 i krysset. Mot slutet tog Warberg ut målvakten och pressade hårt vilket också gav utdelning i from av Tony Erikssons 6-5 mål. Sedan hade Warberg några till riktigt heta chanser men 6-5 stod sig och AIK blev därmed nya Europacupmästare.

Efter matchen fick innebandy.se några ord med en hårt uppvaktad Niklas Jihde:

Hur känns det nu?
– Känns riktigt bra. Jag är otroligt glad och väldigt lättad över att vi lyckades knyta ihop säcken och vinna det här guldet.

Hur mycket betyder det här guldet personligen för dig?
– Det betyder jättemycket för mig. Det här var det sista guldet jag inte hade. Nu har jag istort sett vunnit allt som man överhuvudtaget kan vinna som innebandyspelare. Det har allt varit snack om att jag faktiskt inte har något Europacupguld, men nu är det slut på det tjafset.

Vad var det som du tycker avgjorde den här matchen?
– I första perioden tycker jag vi spelar riktigt bra. Andra perioden var mer Warbergs period men i tredje tycker jag att vi är något piggare i benen, vilket vi får tacka våra tränare för deras smarta coachning. Det var det som jag tror avgjorde det tillslut.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55