Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ahrén vill kröna säsongen med ett VM-guld

Han har varit en ledarfigur i både RIG Umeå och U19-herrlandslaget. Nu vill Hampus Ahrén avsluta säsongen med ett guld i U19-VM.
- Vi har en väldigt bra offensiv, säger han.

U19-VM i kanadensiska Halifax startar på onsdag. Med i truppen finns centern Hampus Ahrén, som är en av Sveriges mest omtalade spelare på juniorsidan – vilket inte är så konstigt. Ahrén har dominerat i Juniorallsvenskan för sitt RIG Umeå under säsongen och varit en tongivande spelare i allsvenskan.

- Det har varit en bra säsong. Jag har fått ta stort ansvar i det allsvenska laget. Det var rätt nivå för hela laget, känner jag, i stället för division 1. Och ett bra steg för mig att spela i allsvenskan innan jag spelar i Svenska Superligan. Laget har hanterat det bra i allsvenskan. Vi har kunnat leverera med högre fart, säger han.

Ahrén stod för hela 47 poäng på 21 matcher i allsvenskan norra. Tillsammans med radarpartnern Victor Wettergren låg han bakom mycket framåt.
Duon har spelat tillsammans i U19-herrlandslaget under samlingarna den här säsongen också. Och nu, när U19-VM stundar, är det bara guld som gäller.

- Det ska bli jättekul. Det är årets höjdpunkt och att jag har fått den chansen är få förunnat, säger Ahrén och fortsätter:

- Vi har väldigt bra offensiv i laget. Vi har många spelare som har gjort det bra i SSL och allsvenskan. Vi har backar som gillar att hänga med, vi är ett målglatt lag. Och vi kryddar det med en stark defensiv som gör att det blir en bra balans. Det är det som gör oss starka och det är det som kommer att ta oss till ett VM-guld.

U19-VM spelas 8-12 maj i kanadensiska Halifax.

Officiell hemsida
Livesändningar

Spelschema (lokala tider i Halifax):
Sverige-Tjeckien, 8/5 16.00
Slovakien-Sverige, 9/5 16.00
Sverige-Danmark, 10/5 10.00
Semifinal, 11/5 13.00/16.00
Bronsmatch/final, 12/5 15.00/18.00

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55