Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Ahrén gör sig redo för finrummet

Han blir en av de yngsta spelarna att göra debut i herrlandslaget genom tiderna. Nu vill Storvretas Hampus Ahrén imponera i Euro Floorball Tour.
- Jag ska försöka visa upp mina offensiva kvaliteter mestadels, min fantasi i anfallsspelet och min vilja att alltid driva upp tempot, säger han.

8-10 november spelar herrlandslaget fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Finland. Då finns debutanten Hampus Ahrén med i laget. Den nyblivne 19-åringen är en av de yngsta spelarna genom tiderna att bli uttagen i herrlandslaget. Och när han fick beskedet från förbundskaptenen Mikael Hill var det något extra.

- Först trodde jag inte att det handlade om en landslagsuttagning, jag trodde att det kanske var någon sorts feedback. Så det kom lite som en chock. Men jag blev så klart väldigt glad, men också lite nervös. Som det ska vara, säger Hampus Ahrén.

Den spelskicklige centern var villebråd inför säsongen, då han tog studenten från riksinnebandygymnasiet i Umeå. Nu har han kommit tillrätta i Uppsala och Storvreta – även om han alltid inte är helt nöjd med sina egna prestationer.

- För mig har det gått upp och ner. Vissa matcher har gått bra, vissa har gått sämre. Men det handlar om orutin. De som har varit med länge gör sällan en dålig match och finns nästan alltid med i poängprotokollet. Jag hoppas att det kommer med rutinen. Det finns mer att ge.

Nu väntar ett tufft motstånd i de främsta motståndarna i världen i internationell innebandy. Finland, Schweiz och Tjeckien.

- Det ska bli otroligt kul. Att det är mot toppnationerna är så klart väldigt spännande. Att spela med de bästa och möta de bästa har jag drömt om sedan jag var liten, när jag sprang omkring och lekte landslagsspelare.

Tiden i Svenska Superligan har gjort Ahrén gott. I fjol öste han in poäng i allsvenskan, men när han kom till SSL insåg han att det var något helt annat. Här har han jobbat mycket med sin egen utveckling för att nå nya nivåer i sitt spel.

- Jag har utvecklat det mesta i spelet, skulle jag säga. Framför allt när det kommer till farten och blicken för spelet. Det går mycket fortare än i allsvenskan. Jag måste fortsätta utvecklas för att hänga med och bidra, både offensivt och defensivt.

Vad vill du visa upp i EFT?
- Jag ska försöka visa upp mina offensiva kvaliteter mestadels, min fantasi i anfallsspelet och min vilja att alltid driva upp tempot. Men även att jag är en grovjobbare som alltid tar jobbet på banan.

Spelschema, Euro Floorball Tour:
8 november 11.45, Sverige-Schweiz (Hämeenlinna)
9 november 18.00, Sverige-Tjeckien (Tammerfors)
10 november 16.30, Sverige-Finland (Vanda)

Foto: Adam Troy

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56