Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ahmad Aldeeb vill hjälpa Sverige återerövra guldet

När U19-herrarna genomförde sitt tre dagar långa landslagsläger på Bosön med fokus på U19-VM i Brno den 25-29 augusti så var Ahmad Aldeeb en av spelarna som var kallade. För Aldeeb så råder det ingen tvekan om vad det betyder när han får kallelsen till landslaget och chansen att dra på sig den blågula tröjan.
- Det betyder nästan allt. Det är det största man kan göra som innebandyspelare. Jag tror att alla som vill bli något inom innebandyn har det som dröm att få dra på sig landslagströjan, säger Ahmad Aldeeb.

De senaste tre U19-mästerskapen på herrsidan har slutat i två silver och en fjärdeplats för Sveriges del. Laget som i augusti reser till Tjeckien har därmed chansen till revansch när de ställer in siktet på att återerövra förstaplatsen, och att komma med i den truppen är något Aldeeb har som stort mål.

- Det är det största målet som jag har just nu. Det har jag haft sen jag kom med i den första truppen och jag har haft siktet inställt på det här sen dess. Så man hoppas att man får åka iväg på VM i slutet av augusti.

Vad är din största styrka i landslaget skulle du själva säga?

- Jag tror att jag är en spelare som spelar med mycket fart. Jag kan bryta mönster och jag sätter gärna upp medspelare i bra lägen.

Vad tror du att Sverige behöver göra för att ta tillbaka guldet?

- Jag tycker bara att vi behöver fokusera på det som vi behöver göra och vårt spel. Hitta roller och sen bara gå för det.

På Bosön så rådde det ingen tvekan om hur bra laget trivdes tillsammans och just den glädjen menar Aldeeb kan bli en nyckel när guldjakten inleds i Brno.

- Trots att vi bara har haft tre-fyra läger ihop så har vi väldigt kul ihop och jag tror att om man har kul utanför planen så har man kul på planen. Vi har många tydliga roller.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-07-09, kl 08:00