Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Aggestål har tagit sikte på nästa guld

Myra Aggestål har trots sin unga ålder hunnit ta två SM-guld, två guld i Champions cup och ett guld i U19-VM. I år har hon gjort landslagsdebut vilket ledde vidare till att hon nu har tagit en plats i VM-truppen.
- Det var inget jag hade förväntat mig, så jag blev chockad men samtidigt är det en stor ära att få representera Sverige.

VM-debutanten Aggestål är ödmjuk när det kommer till hennes framgångar. Hon menar att de till stor del beror på att hon fått äran att spela i ett så pass bra lag som aldrig nöjer sig och som alltid är hungriga och vill utvecklas.
- Det är bland annat tack vare Iksu som min karriär ser ut som den gör, säger Aggestål i en intervju.

Säsongen har börjat bra för Iksu och VM-debutanten Myra Aggestål med vinst i alla spelade serie-matcher förutom en. För Aggestål blev uttagningen till VM-truppen ett kvitto på det som hon tidigare presterat.  
- Jag ser fram emot att visa upp min allsidighet och spelförståelse och lugn med bollen under VM. 

Angående VM förväntar sig Iksu backen hårt motstånd med tuffa matcher. Det är inte många matcher inför slutspelet och det gäller att sätta alla bitar för att vara bäst när det gäller, enligt Aggestål. Hon känner sig dock säker med Sveriges trupp.
-Det är en bra trupp med många olika spelartyper som kompletterar varandra bra. Bredden med spelare med rutin och unga hungriga debutanter är viktigt för att få en bra mix.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56