Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

23 spelare uttagna till landslagsläger

23 spelare är uttagna i herrlandslagets trupp till säsongens första läger i Växjö. Fokus ligger på VM i december – där Sverige går för guld.

– Det är absolut VM-fokus nu, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

Herrlandslaget samlas i Växjö för ett läger 1-6 september. De spelare som är uttagna är högaktuella för VM, som avgörs 4-12 december i Helsingfors.

– Det är absolut VM-fokus nu. Tittar man på truppen är det en majoritet av spelare som har varit med den senaste perioden sedan förra VM, spelare vi har följt och satsat på under en längre tid. Men att SM-slutspelet ställdes in i våras gjorde det extra svårt att ta ut truppen. Det fanns spelare vi hade ögonen på som vi ville se prestera i tuffa matcher, men nu försvann den möjligheten. Höstens seriespel blir därför extra viktigt för dem som vill slå sig in i en VM-trupp, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

Lägret blir viktigt för att ytterligare slipa på detaljer inför landskamperna framöver. 16-18 oktober spelar Sverige säsongens första tre landskamper i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz – som även blir genrepet inför VM. Där möter man hemmanationen, Tjeckien och Finland.

– Det blir jätteviktigt att spela tre hårda fighter mot skarpast möjliga motstånd. Då får vi ett rejält test hur vi ligger till inför VM, säger Hill.

I truppen till Växjö gör Mattias Samuelsson comeback. Herrlandslagets meste landslagsspelare genom tiderna har spelat sex VM – och är nu aktuell för sitt sjunde.

– Han har hela tiden funnits med i våra tankar. Efter förra VM-säsongen, 2018/19, var hans plan att han bara skulle spela ett år till. För vår del behöver vi ha med spelare som spelar över nästa VM, vilket han inte kunde ge besked om då. Vi har haft en dialog under våren och jag träffade honom i Uppsala i juni. Då meddelade han att han skulle fortsätta spela i Storvreta, vilket gjorde honom aktuell för oss igen. Med den erfarenhet han besitter och den spelare han är har han något som tillför i landslaget. Sådant kan bli viktigt i ett VM, säger Hill.

Truppen till lägret i Växjö:

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK

Utespelare
Hampus Ahrén, Storvreta IBK
Omar Aldeeb, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Kim Ganevik, Mullsjö AIS
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Linus Holmgren, IBK Dalen
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Carl Kostov-Bredberg, IK Sirius IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Viktor Nystedt, IBK Dalen
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56