Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

2,2 miljoner kronor till ungdomsinnebandyn

I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsinnebandyn 2 218 933 kronor – rekord genom tiderna. Totalt har 59 339 supportrar fördelat pengarna på 689 föreningar. Den förening som får mest är KAIS Mora IF med sina 33 452 kronor, följt av AIK IBF som får 30 484 kronor och Frötuna IBF får 29 881 kronor.

Sedan Gräsroten började dela ut pengar 2013 har innebandyn varje år fått över två miljoner kronor. Men årets summa är rekordstor. ​Innebandy är den idrott som får tredje mest pengar av Gräsroten, näst efter fotboll och ishockey.

– Gräsroten är väldigt viktigt för Endre IF. Med pengarna från Gräsroten kan vi fortsätta utveckla vår breddverksamhet genom utbildning av våra ledare och dedikerade resurser. Vi har även som mål att starta ett innebandylag i varje årskull. Tidigare år har vi för pengarna från Gräsroten genomfört en träningsturnering på ungdomssidan, där vi även vände oss till barn och ungdomar ifrån fastlandet, säger Carin Sjöberg, ordförande för Endre IF.

Det är sjunde året i rad som Svenska Spel via initiativet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– För oss betyder Gräsroten massor. Extrapengarna det ger oss gör att vi kan fortsätta ge Hallstaviks ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning. Förra året gick Gräsrotens bidrag till matchkläder och ledarutbildningar. Det här året vill vi satsa lite extra på tjejerna då vi precis har startat upp ett nytt tjejlag, säger Anders Nilsson, ordförande för Midas IBK.

– Pengarna från Gräsroten bidrar till att vi kan driva föreningen framåt. I år kommer vi säkra genomförandet av cuper till våra ungdomar samt köpa och komplettera matchställ när det behövs. Vi kommer även starta upp ett nytt knattelag, säger Carina Gustavsson, ordförande för Olofströms IBK.

Enligt en undersökning* bland föreningarna i landet svarar över hälften (57 %) att de med hjälp av Gräsroten får möjlighet att uträtta något som annars inte hade varit möjligt. Pengarna används främst till träningsmaterial, cuper, ledarskapsutbildningar och daglig verksamhet.

– Svenska Spels Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i landet. Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

– Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel.

* Samtliga Gräsrotenföreningar som erhållit en Gräsrotenutbetalning på 15 000 kr eller mer 2018 har ingått i urvalet i undersökningen. 285 har svarat vilket gav en svarsfrekvens på 46%.

LISTA: ALLA FÖRENINGAR SOM HAR FÅTT PENGAR.

Om Gräsroten
Svenska Spel hejar på svensk idrott och vill att fler kommer i rörelse. Därför delar vi ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Det är kunderna i AB Svenska Spel och Svenska Spel Sport & Casino AB som bestämmer vilka idrottsföreningar som får pengar. Som kund i respektive bolag kan du välja att stödja tre favoritföreningar i Gräsroten. I år har 682 638 kunder möjliggjort att 8 556 föreningar inom 71 idrotter får dela på pengarna. Utöver de 50 miljoner kronorna får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska Spel på 1 000 kronor. Det gör att den totala utbetalningen i år uppgår till cirka 58,3 miljoner kronor. Mer information om Gräsroten.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56