Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sweden Floorball Youth Camp 2021 inställt

Det årliga ungdomslägret Sweden Floorball Youth Camp (SFYC), som skulle ha genomförts i november, har på grund av Covid-19 ställts in.

På grund av spridningen av Covid-19 har Svenska Innebandyförbundet valt att ställa in Sweden Floorball YouthCamp hösten 2021. Målet är att återkomma med lägret 2022.

- Tyvärr måste vi ta beslutet tidigt med tanke på omfattningen av detta läger, säger Niklas Nordén, spelarutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

- Vi måste dessutom skapa förutsättningar för distrikten att påbörja sin planeringsprocess för lokal spelarutveckling.

Olika förslag om regionala möjligheter att arrangera lägret diskuteras fram med distrikten.

Den lokala versionen som går under paraply-verksamheten Sweden Floorball Youth (SFY) och kommer att använda sig av ett gemensamt ramverk för vad lägret ska innehålla, med bland annat nationellt utbildade ledare. SFY kommer också baseras på respektive distrikts befintliga spelarutvecklingsverksamhet och kommer med andra ord att erbjuda olika upplägg beroende på vad varje distrikt har för möjligheter att genomföra lägret, vad gäller lägrets längd och vilka åldersgrupper som kan delta. Det finns en förhoppning om att de lokala restriktionerna kan vara bättre än de nationella vilket innebär att det kan bli ett ännu större steg för distrikten.

Tidigare har SFYC har också fungerat som observationstillfälle för uttagningen till RIG vilket då i år utgår. Planeringen för hur RIG-uttagningen ska ske är på gång. Mer information kommer.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-30, kl 07:29