Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Svensk Innebandy och SVT i nytt avtal – storsatsning på VM

Svensk Innebandy och Sveriges Television har skrivit ett avtal gällande de kommande VM-turneringarna. Avtalet sträcker sig över 2021 med möjlighet till ett fortsatt samarbete över flera år.
– För Svensk Innebandy innebär avtalet den bredaste distributionen av sporten genom tiderna, säger generalsekreterare Mikael Ahlerup.

SVT kommer att sända både damernas och herrarnas VM i vinter, från Uppsala respektive Helsingfors. Sändningarna kommer att täcka såväl Sveriges som andra nationers matcher och inleds i och med dam-VM i IFU Arena 27 november-5 december. Sedan väntar herr-VM 3-11 december.

– För innebandyn betyder det oerhört mycket att SVT och den kvalitetsstämpel de representerar väljer att satsa på just vår sport. Sveriges landslag i innebandy är världsledande och dessutom innebär sändningarna att vi äntligen får chansen att verkligen nå hela svenska folket, vilket jag anser att vi har förtjänat, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef för Svensk Innebandy.

– En av de viktigaste frågorna för oss i arbetet med att ta Svensk Innebandy till nästa nivå har varit att på riksnivå få fler att upptäcka och intressera sig för vår sport. Nu har vi nått dit. Vår målsättning är att bli folksporten i Sverige och avtalet med SVT är helt i linje med den utveckling vi har velat se och är direkt kopplad till det långa och målmedvetna arbete som hela vår idrott har lagt ned, säger Mikael Ahlerup.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson:

– Sveriges båda innebandylandslag är alltid med och slåss om medaljer vilket gör dessa mästerskap extra intressanta för vår stora tv-publik. Att damernas mästerskap dessutom avgörs på hemmaplan 2021 ger en extra krydda i denna satsning som vi på SVT nu gör på innebandy.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-05-02, kl 12:00