Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sofie Andersson – Ny elit & landslagschef

Svenska Innebandyförbundet har anställt den forna världsmästarinnan & SM-guldvinnaren Sofie Andersson till ny elit & landslagschef.
- Sofie har en profil som vi är övertygade om ligger rätt i tiden för oss, säger Svensk Innebandys nuvarande landslagschef Joakim Lindström.

- Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att få den här chansen att jobba ännu mer fokuserat med elit- och landslagsinnebandy som jag brinner starkt för. Jag ser fram emot att tillsammans med alla krafter inom Svensk Innebandy bidra till utveckling på flera olika sätt och stärka positionen som världsledande innebandynation. Först och främst vill jag bygga vidare på det fina arbete som redan påbörjats och samtidigt bidra med min egen erfarenhet och kompetens. Jag är otroligt förväntansfull och ser fram emot att sätta igång, säger Andersson.

Sofie blir chef för en nybildad enhet som innefattar elit- och landslagsverksamheten. Med de unika intressen och förutsättningar som de båda verksamheterna har syftar organisationsförändringen till att samla kunskaper och resurser under samma ledning för åldern 16–25 år. Vilket innefattar bland annat gymnasieverksamheten (RIG/NIU), karriärsövergångar som Talang 17 och Guldsteget samt landslagen. Sofie påbörjar sin anställning under maj månad.

- Det känns fantastiskt bra att Sofie har tackat ja till rollen. Vi ser med spänning fram emot hennes arbete med att bidra till svensk innebandys fortsatta utveckling, säger nuvarande landslagschef Joakim Lindström och fortsätter:

- Sofie har en stor förståelse och inblick i verksamheten, dels genom hennes erfarenhet som landslagsspelare, dels genom hennes nuvarande roll som ansvarig idrottspsykolog för landslagsverksamheten. Det som gjorde Sofie till en så stark kandidat är kombinationen av hennes idrottsbakgrund, hennes akademiska utbildning samt meriter från arbetslivet inom ledarskapsutveckling. Det är en profil som vi är övertygade om ligger rätt i tiden för oss och som vi hoppas ska göra avtryck i verksamheten. Med Sofies professionella och varma personlighet, vilket är en avgörande faktor i vår rekrytering till Sportkontoret, känts det självklart att Sofie är den person som vi sökt, säger Lindström.

Svensk Innebandy har ett pågående arbete med att utveckla verksamheten. En del av det är landslags- och elitverksamheten.

- Jag och Generalsekreterare Mikael Ahlerup har sedan tidig höst tittat på hur vi kan ta nästa steg för att utveckla Svensk Innebandys sportsliga flaggskepp. Förutom den personella förändringen med rekryteringen av Sofie ser vi att denna organisatoriska förändring ska ge ytterligare kraft till arbetet och vilket är viktigt, detta passar även väl in i det helhetsarbete som pågår med att lyfta hela Svensk Innebandy till nästa nivå, säger Lindström.

Under början av 2020 så tillsattes en sportgrupp som fick i uppdrag att ta fram en långsiktig modell för det arbete som binder samman elit- och landslagsverksamheten.

- Denna modell har vi nu börjat implementera. Om förbundskaptenernas fokus är att vinna nästa VM-guld, så handlar sportgruppens arbete om att säkerställa strukturer och operativa insatser för en långsiktig framgång. Denna grupp kommer ledas av Sofie och blir ett fortsatt viktigt redskap i vårt visionsarbete, säger Lindström.

Sportgruppens operativa arbete kompletteras även med ett Sportråd. Ett råd som ansvarar för frågor av mer strategisk karaktär som bland annat förlängning och rekrytering av nya förbundskaptener. I Sportrådet ingår bland annat Generalsekreterare Mikael Ahlerup, elit & landslagschef Sofie Andersson samt Joakim Lindström.

Joakim Lindström tog över som landslagschef efter Emil Risberg 2015. Sedan 2018 har Lindström haft en kombinerad roll som kansli- & landslagschef. När Sofie ansluter till Sportkontoret under våren övergår Lindström helt till en roll som administrativ chef på Svenska Innebandyförbundet.

Läs mer om den nya Elit- och landslagsenheten.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-03-24, kl 11:00