Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Föreläsningsturné ska höja kunskapen inom innebandyn

Under säsongen 2021/22 bjuder Svenska Innebandyförbundet in till ett flertal föreläsningar för att höja kunskapen nationellt, regionalt och lokalt kring ämnen som berör idrotten och våra aktiva.

Föreläsningarna bottnar i innebandyrörelsens gemensamma vision att vara mer än en sport och våra högt uppsatta mål med att år 2030 ha ökat våra antal utövare med 60 000 licenser.

- Vi vill vara mer än en sport och för att lyckas med den visionen behöver vi generellt öka vår kunskap om våra olika målgrupper, både dem vi idag är duktiga på att nå men också de vi har svårare att attrahera till oss, säger Josefine Sinclair Föreningsutvecklingsansvarig på Svensk Innebandy.

Det kommer sammanlagt vara elva föreläsningar som, med start 6 oktober kommer hållas på olika onsdagar mellan 17.00-18.00. Föreläsningarna är kostnadsfria för alla verksamma i våra föreningar och distrikt och kommer i störst utsträckning hållas digitalt genom Microsoft Teams, med undantag för en heldag kring ämnet jämställdhet som kommer hållas fysiskt i Stockholm i början av april och kommer kräva en anmälningsavgift. Anmälan sker här.

Föreläsningarna är uppdelade i tre olika teman och kommer bland annat beröra jämställdhet, framgångsrikt motionsarbete, NPF-diagnoser och dagens ungdomsgeneration.

Tema 1 behandlar Motion och hälsa. I fyra olika föreläsningar får vi bland annat ta del av goda exempel från föreningar som framgångsrikt arbetar med äldre och motion. Även Ungdomsbarometern håller en föreläsning där vi får veta mer om ungdomsgenerationen idag och deras motionsfaktorer för träning.

Tema 2 handlar om normer. Vi får höra experter och innebandyprofiler prata om vilka oskrivna regler som vi förhåller oss till inom innebandyn utan att tänka på det. Föreningar med framgångsrikt arbete med funktionsnedsatta får också berätta om sin verksamhet, tillsammans med en sakkunnig i frågorna som ger tips på hur en förening kan starta upp paraverksamhet.

Tema 3 är en fysisk konferens med tema jämställdhet. Under dagen kommer Musse Hasselvall och Make Equal föreläsa, tillsammans med två föreningar som på olika sätt aktivt arbetar med jämställdhet.

Alla föreläsningar
06/10-21 - Ungdomsbarometern - Generation Z och ungas motivationsfaktorer och syn på motion och hälsa.
20/10-21 - Nå fler med innovativ innebandy - motionskoncept Innebandy Flex.
27/10-21 - Nå fler med innovativ innebandy - motionskoncept Floorball Fitness.
10/11-21 - Nå fler med innovativ innebandy - motionskoncept Innebandy +
12/01-22 - RFSL - HBTQI och idrott
26/01-22 - Våga snacka om det - Ett projekt om värderingar, omklädningsrumskultur och fördomar.
09/02-22 - Föreningskultur, maskulinitet och jargonger i omklädningsrum
23/02-22 - Innebandy - en sport för alla, hela livet.
09/03-22 - NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och idrott
23/03-22 - Parainnebandy - lyckas med er paraverksamhet.
06/04-22 - Etablering, integration, idrottssvaga områden, rasism och vithetsnorm.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-09-21, kl 13:13