Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 5: Tobias Gustafsson

Storvretas Tobias Gustafsson lämnar en fin säsong bakom sig med både ett personligt poängrekord och ett Champions Cup-guld. Nu är han även nominerad till Årets spelare.
- Det är hedrande, det är alltid kul att bli uppmärksammad för individuella prestationer, säger han.

Backklippan Tobias Gustafsson är lika vass defensivt som offensivt, något som han har visat upp den här säsongen när han gjorde 40 (24+16) poäng i herrarnas SSL. Vilket är ett personligt rekord för honom.

- Jag har utvecklat skottet och framförallt besluten att skjuta. Jag har länge varit en passningsspelare istället för en avslutare, men i år har jag jobbat mer med skottet och det har gett resultat, säger han.

Gustafsson och hans Storvreta spelade i januari Champions Cup i tjeckiska Ostrava, där de vann guld efter att ha vunnit mot schweiziska SV Wiler-Ersigen i finalen. I turneringen gjorde Gustafsson 5 (3+2) poäng. 

- Den (säsongen) har gått upp och ner. Det var fint att vi hittade en toppform i januari när Champions Cup avgjordes och lyckades ta hem den titeln.

Motivering:
Tobias Gustafsson har hållit en hög klass genom hela säsongen och är en motor både i klubblaget Storvreta och i landslaget. Han är en spelare som tar stort ansvar både offensivt och defensivt. Gustafsson var en av de absoluta nyckelspelarna när Storvreta vann Champions Cup.

Fakta, Tobias Gustafsson 
Klubb, Storvreta IBK 
SSL-poäng 2019/20: 40 (24+16) 

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. De andra nominerade på herrsidan utöver Tobias Gustafsson är Kim Nilsson, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström och Jonathan Edling. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56