Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kim Nilsson historisk när herrlandslaget fick bästa tänkbara start på EFT

Herrlandslaget fick bästa tänkbara start på Euro Floorball Tour när laget besegrade Finland med 8-3 under fredagskvällen. Det var också en match där Kim Nilsson blev historisk som den bästa poänggöraren någonsin i landslaget.

- Stort på alla sätt och vis, säger Kim Nilsson.

Sverige tog ett tidigt grepp om matchen mot Finland då laget gjorde 1-0 efter dryga två spelade minuter av den första perioden. 3-1 efter en period blev till sist 8-3 när blågult fick en smakstart på Euro Floorball Tour.

- Jätteskönt, det är så här vi vill spela våra matcher. Det är ett VM bakom dörren och det är alltid skönt att få en bra känsla mot Finland. Visst, det är inte nu det gäller men att bygga den här känslan och tryggheten som vi får när vi faktiskt spelar som vi gör idag är jätteskönt att ha med sig, säger Kim Nilsson.

Efter matchens slut så var förbundskapten Thomas Brottman väldigt nöjd med det resultat som laget fick med sig från kvällen.

- Vi måste vara ödmjuka och säga att vi hade lite flyt under första perioden. Vi var inte riktigt 3-1 bra, vi var lite slarviga och lite bakåtlutande. Sen efter paus i andra perioden så tycker jag att vi blir bättre i det segmentet. Att den perioden blev 2-2 är sak samma för vi visar signaler mot Finland att vi är på gång. Sen tredje perioden tycker jag är väldigt stabil när de försöker trycka på och vi känns väldigt lugna och trygga med det vi håller på med, säger Thomas Brottman.

Kvällens seger över Finland var herrlandslagets tredje raka under hösten, ett facit som Kim Nilsson är mycket nöjd med.

- Nu har vi tre raka vinster. Det är klart att Finland börjar fundera lite men det är så här det har sett ut genom åren när man möter Finland. Sen blir det något helt annat i Finland under VM. Men som jag sa så är det alltid skönt att ha med den här känslan, fortsätter Kim Nilsson.

Kvällens match var också historisk för Kim Nilsson. Inför mötet mot Finland så stod Nilsson på 195 landslagspoäng, ett poäng från rekordinnehavaren Anna Wijk på 196 poäng. Med sitt andra mål för kvällen passerade Nilsson därmed Wijk och blev den bästa poänggöraren någonsin i blågult. 

Nilsson hann också med två ytterligare poäng och står därmed på 199 gjorda landslagspoäng, ett rekord som forwarden är mycket stolt över.

- Det är såklart stort på alla sätt och vis. Det är ett tecken på att man har tyckt att det är kul att vara med i det här fantastiska landslaget genom åren och att jag har kunnat fått ut mitt spel genom åren. Det är något jag vill fortsätta göra.

Vad betyder det för dig att få dra på dig landslagströjan?

- Att få göra det och att framförallt få spela ett VM är jättestort. Spelar man innebandy så är att spela ett VM det som alla vill göra, och jag har fått äran att göra det några gånger och jag siktar på december nu. Då är det dags att ta tillbaka guldet.

Hur många fler poäng siktar du på att göra i landslaget?

- Tillräckligt många för att vinna ett VM-guld får jag säga. Så krävs det ett poäng så får det bli ett poäng.

Imorgon fortsätter Euro Floorball Tour för herrlandslaget då man ställs mot värdnationen Tjeckien. Ett möte som Kim Nilsson ser fram emot.

- Det kommer förmodligen vara mycket folk och ett bra liv på läktaren och ett Tjeckien som spelar fysiskt och springer mycket, avslutar Kim Nilsson.

Matchfakta
Sverige-Finland 8-3 (3-1, 2-2, 3-0)

Första perioden
1-0 (01.58) Alexander Galante Carlström
1-1 (05.38) Rasmus Kainulainen (Justus Kainulainen)
2-1 (10.25) Kim Nilsson
3-1 (15.37) Kim Nilsson (Albin Sjögren)

Andra perioden
4-1 (02.56) Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström)
4-2 (10.51) Justus Kainulainen (Rasmus Kainulainen)
5-2 (11.44) Kim Nilsson (Albin Sjögren)
5-3 (17.50) Sami Johansson (Eemeli Salin)

Tredje perioden
6-3 (06.38) Jesper Sankell (Casper Backby)
7-3 (14.17) Albin Sjögren (Kim Nilsson)
8-3 (19.49) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-15, kl 20:30