Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Johan Samuelsson slog historiskt rekord när Sverige besegrade Schweiz

Det blev ett riktigt målfyrverkeri när herrlandslaget besegrade Schweiz i den avslutande matchen under Euro Floorball Tour. Det var också en historisk match för herrlandslaget då Johan Samuelsson slog ett nytt rekord och blev den spelare som innehar flest landskamper i herrlandslaget med sina 125 landskamper.
- Jag är stolt, säger Johan Samuelsson.

Det var Schweiz som öppnade målskyttet i dagens match innan Sverige därefter kunde ta över matchbilden. 3-1 efter en period blev till slut 11-4 när Sverige fick bästa tänkbara avslutning på Euro Floorball Tour.

- Det kändes som att det var många som fortfarande låg i sängen både i Schweiz och i Sverige. Det var ingen jättematch kopplat till intensitet, men det redde ut sig och det blev bättre så småningom. Men en ganska sömnig tillställning till en början, säger Johan Samuelsson.

Men till slut blev det ett riktigt målfyrverkeri från Sveriges håll - något som Samuelsson menar berodde på att laget behöll tålamodet.

- Det handlar om att vi har bra tålamod och att vi håller oss till det. Inte spelar på chans så mycket, inte stressar så mycket. Sen har vi vissa spelare som är väldigt skickliga också. 

Matchen var också speciell för Johan Samuelsson. Landskampen mot Schweiz var match nummer 125 i blågult för hans del, en siffra som innebar att han slog nytt landslagsrekord i antal landskamper då han passerade Mattias Samuelsson på 124 landskamper.

Efter matchen var Johan Samuelsson mycket stolt över det rekord han precis uppnått.

- Först och främst så var det lite känslosamt på matchsamlingen, men det är klart att det är häftigt. Jag har haft samma stolthet från landskamp ett till landskamp 125 när det kommer till att ta på sig den finaste kostymen. Så jag är stolt.

För Samuelsson så handlar det om att alltid spela en landskamp som om det vore den sista för karriären - även om veteranen berättar att han ännu inte är färdig i blågult.

- Jag sa det till laget också att någonstans, inte de första landskamperna kanske, men så småningom började jag tänka på att man alltid ska spela som att det vore ens sista landskamp. För i sin sista landskamp vill man prestera på topp och göra sin bästa insats. Det är så jag försöker leva, spela som att det vore ens sista landskamp så att man får avsluta med flaggan i topp. Sista landskampen kan ha varit idag, igår, man vet aldrig utan man ska tänka som att det vore den sista. Men jag är inte klar än!

Under matchen fick även flera spelare göra sina första landslagsmål för Sverige. En av dessa var Kevin Haglund som efter matchen var mycket nöjd över att han fick spräcka målnollan.

- Det är väldigt stort såklart. Jag känner att jag är en målskytt och det har gått några matcher nu och jag har velat sätta dit den där bollen. Det var jätteskönt att få trycka dit den idag, säger Kevin Haglund.

Kevin Haglunds mål var också speciellt på flera sätt. Passningen till målet kom från Kim Nilsson som därmed gjorde poäng nummer 200 i blågult då han inför matchen stod på 199 landslagspoäng. En historisk bedrift. 

- Jag visste om det sen innan så det var skönt att få göra den poängen. Sen var det kul att passa Kevin Haglund, som jag spelar med tillsammans i Kalmarsund, som fick göra sitt första mål. Så det var betydande på det sättet också, det var roligt, säger Kim Nilsson.

Sverige avslutar därmed Euro Floorball Tour med två segrar mot Finland och Schweiz och en förlust mot Tjeckien. Ett godkänt resultat menar Samuelsson.

- En okej insats tycker jag. Liten plump igår såklart men utöver det så var det bra. Vi gjorde en bra insats mot Finland, en bra insats idag och en lite sämre igår som det finns lite mer att ta av. Men överlag en stabil och bra insats under helgen, avslutar Johan Samuelsson.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 4-11 (1-3, 1-6, 2-2)

Första perioden
1-0 (00.46) Jan Zaugg (Christoph Meier)
1-1 (10.51) Alexander Galante Carlström (Niklas Ramirez)
1-2 (12.56) Kevin Haglund (Kim Nilsson)
1-3 (16.56) Rasmus Enström (Kim Nilsson)

Andra perioden
1-4 (02.22) Tobias Gustafsson (Hampus Ahrén)
1-5 (03.52) Alexander Galante Carlström (Omar Aldeeb)
1-6 (07.47) Kim Nilsson (Robin Nilsberth)
2-6 (12.12) Michael Schiess (Manuel Maurer)
2-7 (13.38) Hampus Ahrén (Rasmus Enström)
2-8 (14.44) Malte Lundmark
2-9 (18.16) Robin Nilsberth (Alexander Galante Carlström)

Tredje perioden
3-9 (08.00) Dan Hartmann (Manuel Maurer)
3-10 (09.43) Hampus Ahrén (Kevin Haglund)
3-11 (11.08) Rasmus Andersson (Casper Backby)
4-11 (18.35) Joel Ruegger (Tobias Studer)

Foto: Cesky Florbal

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-17, kl 19:08