Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

IFF utesluter Ryssland och Belarus från internationella tävlingar

Idag kom beslutet att Internationella innebandyförbundet, IFF, utesluter Ryssland och Belarus från samtliga internationella tävlingar tills vidare. Ett beslut Svensk Innebandy välkomnar. 
– När ett land så flagrant bryter mot alla värden som vi står för måste innebandyn agera, säger Märit Bergendahl, förbundsordförande för Svensk Innebandy.  

Det är med djup sorg Svensk Innebandy ser och följer den ryska invasionen av Ukraina. I den här stora stunden av allvar hoppas vi att så få människor som möjligt drabbas och våra tankar går till det ukrainska folket. 
 
Idag beslutade Internationella Innebandyförbundet att Ryssland samt Belarus per omgående och tills vidare utesluts från internationella tävlingar. Avstängningen innebär också att det inte kommer anordnas några evenemang i dessa länder och inga ryska eller belarusiska representanter får delta i några IFF-tävlingar, evenemang eller möten. 

– Svensk Innebandy välkomnar och står bakom IFFs beslut. Varje markering hoppas vi kan leda till något positivt i denna djupt beklagliga situation, säger Märit Bergendahl.
 
VM-kvalet för Sveriges herrlandslag är i nuläget planerat att genomföras den 25-28 maj i Koceni, Lettland, där en av gruppmotståndarna skulle ha innefattat Ryssland. 
 
– IFF:s beslut att utesluta Ryssland är helt rätt. Invasionen är ett brott mot folkrätten och mänskliga rättigheter och att mötas i ett VM-kval hade varit helt otänkbart för Sverige. Vi fördömer Rysslands handlingar och våra tankar går till alla drabbade i Ukraina, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy.  

Läs IFF:s uttalande här.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-03-02, kl 10:43