Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Oskar Weissbach

Under sin tredje SSL-säsong kom det stora genombrottet. Pixbo Wallenstam IBK:s poängspelare Oskar Weissbach har gått från klarhet till klarhet och stundtals lett poängligan. Med en spelförståelse att avundas har han en tendens att alltid vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Var befinner sig Oskar Weissbach nu? Jo, på listan över nominerade till Årets spelare.

När Oskar Weissbach nås av beskedet att han är en av fem nominerade till priset som Årets spelare hittar göteborgaren nästan inte orden.

– Det är så alltså? Nej, vad sjukt. Vilken häftig grej, jag blir helt ställd här faktiskt. Jag vet inte riktigt om jag ska säga tack eller hur det här funkar.

Märkbart chockad fortsätter han berätta om hur han ser på nomineringen.

– Det är svårt att förklara hur mycket det här betyder faktiskt. Att bli nominerad är inget jag specifikt har strävat efter under säsongen men när det kommer så här rakt framför mig så känns det otroligt att det jag har lagt ner så mycket tid på ger resultat, säger Oskar Weissbach.

Året som nummer 12 i Pixbo har bakom sig har fått stora delar av innebandysverige att se åt hans håll. Han har dels snuddat vid landslaget och dels legat i toppen av SSL-poängligan under sin tredje SSL-säsong. 

– Jag jobbade mycket i somras för att kunna utvecklas rejält och det tycker jag att jag har gjort. Det har varit ett bra år med Pixbo också där vi nådde ett av våra stora mål när vi tog oss till slutspel, sen var det såklart synd att vi inte tog oss längre, säger Weissbach och fortsätter:

– Lagets mål är mina mål, sen var det bara ett plus i kanten att det gick så bra poängmässigt för mig som det gjorde. 

Att det gick just så bra, med 59 poäng gjorda under grundserien, har Oskar Weissbach en förklaring på. 

– Jag har fått så stort förtroende från föreningen och tränare. Jag har väldigt många att tacka för att det har gått som det gjort för mig, absolut inte bara mig själv.

Vad hade det betytt för dig att vinna?

– Nu vet jag inte alla som är nominerade men att ens vara i närheten av de namn som är med är riktigt häftigt. Så att vinna vore en helt sjukt ärofylld grej. Det hade varit ett sånt jäkla kvitto på att det är värt att lägga ner tid och kraft på saker, säger Oskar Weissbach.

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 59 (27+32)
Nuvarande förening: Pixbo Wallenstam IBK
Moderförening: Mölndals IBF
Tidigare nomineringar: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare herr 2021/22:

Kandidat 1: Jonathan Edling
Kandidat 2: Tobias Gustavsson

Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-14, kl 10:23