Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Husqvarna IK - Damer div 1

Vi har ställt några frågor till våra högsta serier, Damer div 1 och Herrar div 2.

Idag presenterar vi Husqvarna IK, Damer div 1.

Hur har Coronapandemin påverkat laget?
Mycket! En del spelare har tappat motivationen och som vi förlora på så vis Väldigt tråkigt.

Hur ser lagbygget ut inför seriestarten, spelare och ledare som lämnat eller tillkommit?
Det har varit en stor omsättning av spelare i laget. Vi var en trupp på över 30 spelare föregående säsong men vi har tappat 7 pga flytt till annan ort (studier), lika många pga Coronatrötthet och 1 som bytt förening. Sedan har Emma Bäckeper och Jonna Loo lagt klubban på hyllan för kliva in som tränare istället vilket blir att vi tappat 17 spelare, många av dem mycket bärande i laget. Mycket kompetens har försvunnit i laget.

Däremot har vi haft en lika stor tillströmning till laget vilket varit väldigt kul och häftigt. Vi har fått in 10 nya spelare utifrån samt plockat upp 7 talangfulla juniorer vilket gör att vi ändå ligger på +/- = 0. Det har varit nödvändigt då vi även har ett lag i div 2. De nya spelarna har kommit mycket bra in i gruppen och tillfört skön energi i truppen.

Målsättning för säsongen?
Att få ihop denna trupp till en fungerande enhet där vi växer allt mer under säsongen som lag och i prestation. Att klara nytt kontrakt utan ev. negativt kval. Att fortsätta utveckla våra unga spelare med seniorspel i div 2 och ev. få testa spel i div 1.

Någon person som ni vill lyfta extra och motivering
Alla spelare är lika viktiga men på olika vis. Alla bidrar med glädje, kompetens, kämpaglöd och bra spel till laget. Blir spännande att se vilka spelare som växer och utvecklas mest under säsongen.

 

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2021-10-08, kl 07:07