Detta direktiv är framtaget som ett hjälpmedel om väderförhållandena är sådana att en förening/funktionär avväger att åka till en match eller inte.

Som regel gäller att alla innebandymatcher ska genomföras om det råder blå (dvs. ingen varning) och/eller gul varning. Inga matcher får ställas in på eget initiativ.

Råder gul varning ska matchen spelas enligt fastställd spelordning. Det är båda lagens skyldighet att, oavsett färdsätt planera och starta resan i så god tid att ordinarie matchstart inte påverkas.


Råder orange varning är det upp till föreningen/funktionären att ta ställning till om man ska åka eller inte. De lag som är osäker på om matchen ska spelas eller inte pga. ev. oväder kan ringa Tävlingskommitténs journummer 036-34 54 69 (kvällar och helger).


Råder röd varning avråder vi er att åka över huvud taget. De lag som är osäker på om matchen ska spelas eller inte pga. ev. oväder ska ringa Tävlingskommitténs journummer 036-34 54 69 (kvällar och helger).


Om matchen ställs in, ska en ny matchtid skickas in av hemmalaget till kansliet senast två dagar efter ordinarie speldatum på ett matchflyttningsformulär.

Om man inte är överens om ny matchtid kan en W.O. utgå till båda lagen. Matchflyttningen är i detta fall gratis.

Om förening/funktionär väljer att inte åka ska alltid motståndarlag, funktionärer och Småland Blekinge IBF meddelas omgående.


Se väderutvecklingen på SMHIs hemsida.

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS