Kval: FBC Kalmarsund Ungdom – Åstorp/Kvidinge

Publicerad
Bild Mattiece Cortez
FBC Kalmarsund Ungdom är framme vid sista hindret från en plats i Allsvenskan till kommande säsong. I sista kvalrundan väntar Åstorp/Kvidinge.
FBC Kalmarsund Ungdom slog ut Hovshaga AIF i den första kvalrundan mot Allsvenskan.

Det kvalet var otroligt rafflande.

FBC Kalmarsund Ungdom 4-12 torskade den första matchen och låg under med 3-5 med tre minuter kvar av den andra matchen.

Men FBC lyckades skjuta tre mål under de tre sista minuterna, ta andra matchen till övertid där man sedan avgjorde, och i tredje matchen blev det en 5-1-vinst.

– Vi visste på förhand att det skulle bli tuffa matcher, säger tränaren Nils-Petter Hjelm.

– I första matchen var vi inte riktigt på plats, sedan kanske siffrorna seglade i väg. I andra matchen lyckades vi hämta i kapp i slutet, och i tredje matchen var det inget snack, vi hade mer kraft och ork än dem.

Men storförlust i första matchen och 3-5-underläge i slutet av andra matchen, vad tänkte du?
– Jag hann tänka på vad jag ska göra resten av våren, men någonstans hade vi tendenser till bra saker och till slut fick vi utdelning på det vi gjorde. Vi plockade målvakten i slutet och fick träff på våra taktiska drag, det var fantastiskt kul och skönt.

Nu väntar nästa kvalrunda och där ställs FBC Kalmarsund Ungdom mot Åstorp/Kvidinge som slog ut Vetlanda IBF i sin första kvalrunda.

FBC har vunnit båda matcherna mot skåningarna i vinter.

– De vinsterna har ingen betydelse nu. Vi vann mot dem i seriepremiären, en premiär är alltid en premiär, och i andra matchen så hade de en tunn trupp på grund av sjukdom. Vi drar inga växlar av det, säger Hjelm.

– Det är en väldigt tuff motståndare. Jag sa innan säsongen att de kommer vara med och bråka om en uppflyttning. När de vill och är på humör så är de riktigt bra. Kanske seriens bästa lag på pappret och de har massor av rutin.

Känns det öppet inför kvalet?
– Jo, det skulle jag säga, två bra lag som vill spela innebandy. Det är två spelskickliga lag.

Vad blir nyckeln för er?
– Det är samma som mot Hovshaga, det gäller att vi håller oss hela och friska och kan ställa upp med fullt lag. Vi har fått laborera mycket med formationerna i år, att ha med alla gör mycket för oss.

Kvalrundan mot Hovshaga AIF, där FBC Kalmarsund Ungdom på ett imponerande sätt lyckades vända runt ett underläge till seger, stärker inför det som väntar.

– Det är klart att vi som grupp blir stärkta av det, sedan ska vi inte övervärdera det. Det kan komma en falsk styrka av det också, att vi tänker att saker löser sig. Mycket handlar om hur vi tacklar det här, säger Hjelm.

– Kval är kval, det som varit spelar inte så stor roll, varje match lever sitt eget liv. Det gäller att vi nollställer och ser fram emot nya matcher.

Men det mentala är viktigt?
– Så är det, det spelar stor roll. Men även det fysiska. Det lag som är mest förberedda i det här kvalet kommer att ta hem serien. Åstorp har mycket rutin och har varit med i sådana här sammanhang många gånger, vi vet att vi har en tuff utmaning framför oss.

SCHEMA

2023-04-01 13.00 FBC Kalmarsund Ungdom – Åstorp/Kvidinge
2023-04-05 19.30 Åstorp/Kvidinge – FBC Kalmarsund Ungdom
2023-04-08 13.00 FBC Kalmarsund Ungdom – Åstorp/Kvidinge

Foto: Mattiece Cortez

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS