Har en häftig målsvit: ”Visste inte ens om…”

Publicerad
Foto Ebba Mattsson 1

Sophie Randau i Husqvarna IK har gjort mål i sju raka D1-matcher. Nu hoppas hon utöka sviten i viktiga matchen mot Olofströms IBK. ”Vi har inte gett upp kvaldrömmen”, säger hon.

Sophie Randau är unik i D1.

Husqvarna-spelaren är nämligen den enda liraren i serien som lyckats göra mål i sju (!) raka matcher. Det är dessutom en svit som lever och som kan utökas till åtta matcher i väntade bataljen mot Olofströms IBK.

– Det visste jag inte ens om, säger Sophie Randau.

Hoppas vi inte jinxar det nu då…
– Haha, nä, det får vi hoppas.

25-åringen är tvåa i hela D1-poängligan med sina 31 poäng på 12 matcher. Hon toppar dessutom skytteligan med sina 23 baljor, och har gjort mål i alla matcher utom en under säsongen.

Vilka hon blev mållös mot?

Det var Hovslätts IK. Samma klubb som hon representerade i fjol.

– Vet att jag inte gjorde mål mot dem, blir alltid lite extra nervöst i derbyn. Annars har det rullat på. Spelar i en bra kedja så det blir många lätta mål.

Sophie Randaus poäng- och målproduktion under säsongen är imponerande, och än mer imponerande med tanke på att hon tänkte lägga ner innebandyn efter förra säsongen.

Hon hade varit runt i många klubbar i Jönköping – Fagerhult Habo IBK, Östra SK och Hovslätts IK – och en sargad kropp och en minskad spelglädje låg bakom tankarna.

Då ringde Albin Källberg, tränare i Husqvarna IK, till henne.

– Jag hade bestämt mig för att sluta, men så ringde Albin och kollade läget. Då kände jag för att testa. Jag sätter höga krav på mig själv, men han ville bara att jag skulle komma och ha kul, inte känna någon press. Jag hade också spelat med många i laget innan, så jag hade koll på spelarna. Jag ville ge det en chans.

Vad säger du om chansen du gav det?
– Det var helt rätt, det är fantastiskt kul att spela innebandy nu. Jag har fått en nytändning. Jag trivs bra, laget går bra och jag har mycket glädje i spelet.

Kroppen mår dock så där. Hon hade problem med ryggen i fjol, något hon fortfarande känner av, och på försäsongen fick hon en smäll i nacken.

– Jag fick röntga nacken men fick okej att spela. Är tjurskallig så kör på, fast det gör ont efter matcherna. Jag försöker ta det lite lugnare, men det är svårt. Ryggen har jag rehabbat mycket och den känns bättre, men jag känner fortfarande av den.

25 år och redan sargad kropp alltså?
– Spelade fotboll innan också och då tränade jag väl nio gånger i veckan. Tror slitaget kommer därifrån.

Husqvarna IK är i bra form med fyra raka segrar. Laget är trea i tabellen, men har hela åtta poäng upp till serietrean Hovslätts IK. Det skiljer ytterligare en pinne upp till Olofströms IBK.

De två främsta lagen i tabellen kvalar, så ska Husqvarna IK hålla kvaldrömmen vid liv krävs nog seger i de två kommande matcherna där man ställs mot just ettan och tvåan i tabellen.

– Vi måste ta sex poäng där, så är det ju, säger Sophie.

Olofströms IBK är först ut på hemmaplan, vad blir viktigast för er?
– Vi förlorade på bortaplan mot dem men tycker vi gjorde en bra match. Vi ska sätta hög press, vara jobbiga och spela tufft, då vet vi att motståndarna inte gillar att möta oss. Vi har inte gett upp kvaldrömmen, det är tufft utgångsläge, men vad som helst kan hända.

Gör du mål för åttonde matchen i rad?
– Vi får hoppas det.

Nu kanske du kommer grubbla på det?
– Haha, jag ska försöka släppa det.


NOTERAT I D1

– Olofströms IBK, 31 poäng, och Hovslätts IK, 30 poäng, toppar tabellen i klar stil.

– Emma Torikka, Olofströms IBK, toppar poängligan med 34 poäng, och Sophia Randau, Husqvarna IK, toppar skytteligan med 23 mål.


SÅ GICK DET I ELFTE OMGÅNGEN

11 januari
Husqvarna IK – Sävsjö IBK 4-1

13 januari
Vetlanda IBF – Hovslätts IK 3-17

14 januari
Olofströms IBK – Värnamo IK 3-2
Växjö IBK Utveckling – FBC Karlskrona 4-7

15 januari
Jönköping IK Utveckling – CL98IC 6-5


TOLFTE OMGÅNGEN

20 januari
CL98IC – Hovslätts IK

21 januari
Husqvarna IK – Olofströms IBK
Sävsjö IBK – FBC Karlskrona

22 januari
Jönköpings IK Utveckling – Värnamo IK
Växjö IBK Utveckling – Vetlanda IBF


Foto: Ebba Mattsson

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS