Final i sista omgången: ”Kommer att bli kul”

Publicerad
Foto Ingelstad
Sjundeplatsen i D1 kan räcka till nytt kontrakt – och den gör Ingelstad IBK och Stenåsa-Sandby-Gårdby IF upp om i sista omgången. ”De här matcherna är roligast”, säger Ellen Westergren, Ingelstad IBK.
Det blir en rafflande upplösning på D1.

Ingelstad IBK och Stenåsa-Sandby-Gårdby IF är sjua respektive åtta inför den sista omgången där de möts, och där det bara skiljer en pinne mellan lagen.

Sjundeplatsen är åtråvärd, då den kan räcka till nytt D1-kontrakt.

Då är man dock också beroende av andra resultat, som att Craftstaden IBK Oskarshamn håller sig kvar i Allsvenskan, men det är inte omöjligt – för även om småländskorna är under strecket med två matcher kvar, så har man ett fint spelschema och chansen att klättra.

– Ja, vi har koll på Craftstaden, och vet att de fortfarande har chansen, säger Ellen Westergren, Ingelstad IBK.

Därmed är sjundeplatsen i D1-tabellen oerhört viktig.

– Så är det ju, säger Westergren.

– Sista matchen mot SSG blir lite av en finalmatch för oss, och det är det ju för dem också. Det kommer bli både kul och spännande.

Snacka om välregisserad avslutning, vad har ni sagt inför matchen som kommer?
– Framför allt försöker vi trycka på att det ska bli roligt, att vi har en glädje i laget. Vi vet precis vad vi behöver göra, och de sakerna måste vi sätta på lördag.

Vad säger du om säsongen i stort?
– Jag var inte med från början, men det har varit lite upp och ner, men så är det som nykomling, det är inte lätt att kliva upp i seriesystemet.

Ingelstad IBK kliver in med lite press på sig. Dels då man har sjundeplatsen just nu och därmed har en placering att förlora, dels då Stenåsa-Sandby-Gårdby IF efter en svag start på säsongen kommit i gång på allvar på slutet och kliver in med bättre självförtroende i slutkampen.

– Båda vi är nykomlingar och vi har kunnat spela som underdogs hela vintern, men i den här matchen kommer vi har mer press på oss. De har legat långt nere i tabellen länge och nu är de efter oss, säger Westergren.

– Det är mycket psykologiskt i en sådan här match. Det kommer krävas enormt bra mental förberedelse av alla inför matchen.

Ellen Westergren själv klev in i Ingelstad IBK under säsongen, efter att innan dess varit med i Växjö IBK Utvecklings ledarstab.

Innan dess hade hon inte spelat sedan 2022 på grund av sin tredje (!) korsbandsskada i karriären.

– När jag blev skadad tredje gången så kände jag att det kanske var dags att lägga klubban på hyllan, trots att jag inte är så gammal, säger 21-åringen.

– Samtidigt, det är så otroligt kul med lagidrott och innebandy är något som jag alltid brunnit och brinner för. När jag fick chansen att komma tillbaka till planen under säsongen i år så ville jag ta den chansen.

Hur har du hanterat alla skador?
– Det har varit tuffast mentalt. Det fysiska funkar, det är svårare att acceptera mentalt att man inte kan göra det man vill och älskar. Jag har slitit hårt för att komma tillbaka. Jag hade kanske kunnat spela redan för något år sedan, men då brann jag för ledarskapet, och det gör jag fortfarande… men när tillfället att spela dök upp att spela igen kunde jag inte låta bli att ta den chansen.

Har du saknat att vara med på planen?
– Otroligt mycket, det är så otroligt roligt.

Och så mycket roligare än att spela en avgörande match blir det kanske inte…

– Lite så, klart jag är nervös, men de här matcherna är de roligaste att spela. När det gäller något. När mycket är på spel. Då är jag som bäst också.

Vad betyder det att ni har hemmaplan mot SSG i slutomgången?
– Jag tror det kommer gynna oss, förhoppningsvis har vi bra publikstöd i den matchen. Vi ska ta vara på den energin.


SJUTTONDE OMGÅNGEN

1 mars
Värnamo IK – CL98IC 8-4

2 mars
Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – Sävsjö IBK 5-4
FBC Karlskrona – Vetlanda IBF 8-3

3 mars
Hovslätts IK – Växjö IBK Utveckling 3-7
Husqvarna IK – Ingelstad IBK 7-3

ARTONDE OMGÅNGEN

9 mars
Vetlanda IBF – Hovslätts IK
Växjö IBK Utveckling – Värnamo IK
CL98IC – Husqvarna IK
Ingelstad IBK – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF
Sävsjö IBK – FBC Karlskrona


Foto: Ingelstad IBK

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS