Nu ska allt avgöras: ”Vi har fått en extra chans”

Publicerad
Väckelsång 2
Tre lag slåss om två platser i H2 till nästa säsong. Upplösningen blir rafflande. ”Ska göra allt för att hålla oss kvar”, säger Väckelsångs IK-kaptenen Sam Linder.
Under fredagen väntar den 22:a och sista omgången i H2 och kampen om nytt kontrakt är stekhet.

Tre lag slåss om två platser: sjuan Ingelstad IBK på 28 poäng (målskillnad -10), åttan Väckelsångs IK på 26 poäng (-30) och nian Hovmantorps GOIF på 25 poäng (-23).

Ingelstad IBK har bäst utgångsläge och kanske kan anses klara med tre poäng och 13 plusmål att gå på gentemot Hovmantorps GOIF, men å andra sidan: innebandy är innebandy och målskillnad kan ätas ikapp snabbt.

De inblandade lagens slutomgång:

Ingelstad IBK – Nässjö IBF
Hovmantorps GOIF – Tenhults IF
Vimmerby IBK – Väckelsångs IK

Väckelsångs IK har ett nytt kontrakt i egna händer.

– Det kommer bli spännande, säger Väckelsångs IK-kaptenen Sam Linder.

– Vi har haft en säsong som varit upp och ner, men nu är det tre poäng som gäller i sista omgången och det går vi så klart för. En skitviktig match för oss.

Väckelsångs IK som haft ett blytungt 2024. Innan jul tog laget sex segrar på elva matcher, efter jul kom nio raka matcher utan någon trepoängare (bara fyra inspelade poäng).

Senast kom dock ett trendbrott och en 11-6-seger mot Sävsjö IBK.

Den segern, i kombination med beskedet att KFUM Jönköping flyttas upp i ettan utan kval vilket gör att tre i stället för fyra lag åker ur H2, har gett laget nytt hopp i kontraktsstriden.

– Vi har fått något av en extra chans, annars hade vi kanske varit körda. Nu ska vi göra allt för att hålla oss kvar, säger Sam Linder.

Vad säger du om säsongen?
– Upp och ner, sedan trodde ingen på oss inför säsongen, folk trodde vi skulle komma toksist. Med tanke på det har vi ändå gjort det bra och vi har vunnit mot topplag som KFUM Jönköping och Vimmerby IBK. Att vi var så nedskrivna inför säsongen tog vi som lite tändvätska. Vi ville visa att så jäkla dåliga är vi inte. Vi är inget dåligt innebandylag.

En akilleshäl har dock varit bortaspelet. Laget har bara vunnit två bortamatcher på hela säsongen, mot bottenlagen Westerviks IBK och Slätafly/SK IBK.

I övrigt: idel förluster.

Inget gott omen inför slutmatchen mot Vimmerby IBK som spelas på just bortaplan.

– Vi har varit på tok för dåliga på bortaplan. Hade jag ett svar på varför så hade jag sagt det, men jag har inget svar. Det är något som låser sig på bortaplan, men vi ska inte behöva vara så dåliga som vi varit. På något underligt sätt så är vi mer påkopplade på hemmaplan.

Ni vann mot Vimmerby IBK hemma och de har inget att spela för nu, känns som bra läge… bara ni kan få till det på bortaplan?
– Lite så, men samtidigt så vill de nog ha revansch mot oss eftersom vi vann mot dem senast. Vi kan bara fokusera på oss själva, att få ut en maxprestation. Det kommer att krävas, sedan får vi se om det räcker. Vi har i alla fall sagt att alla ska kunna titta sig i spegeln efter matchen och säga att vi gjorde vårt bästa, mer kan vi ändå inte kräva.

Vad är nyckeln?
– Att spela Väckelsång-innebandy. Det gjorde vi senast när vi vann mot Sävsjö. Det var hårt, grinigt, gnälligt, som det ska vara. Vi ska vara jobbiga. Vi måste våga samma sak mot Vimmerby.

Sam Linder själv spelar en viktig roll med sin rutin och sin offensiv. 31-åringen spelar i samma kedja som sina kusiner: Elias och Erik Malmkvist.

– Kul att spela med dem, vi passar ihop, säger han.

Är det kusin-kemi?
– Kanske, det där är två smarta spelare, det spelar in. Jag står mest och petar in bollar i öppet mål med pizzaspaden, det går inte klaga på deras leverans.

Du har gjort hattrick i era två senaste segrar efter ordinarie tid, krävs det tre mål från din klubba för segrar?
– Haha, det är kul att göra mål, men det viktigaste är att laget tar tre poäng.

Hur viktigt är det att laget håller sig kvar i H2?
– Klart det är viktigt. Känns som innebandyn här är på uppgång, många är intresserade.


TJUGOFÖRSTA OMGÅNGEN

8 mars
Väckelsångs IK – Sävsjö IBK 11-6
KFUM Jönköping – Ingelstad IBK 5-2
Nässjö IBF – Westerviks IBK 7-4
Slätafly/SK IBK – Växjö IBK Utveckling 3-9
Tenhults IF – Vimmerby IBK 5-6
Jönköping IK Utveckling – Hovmantorps GOIF 6-4

TJUGOANDRA OMGÅNGEN

15 mars
Växjö IBK Utveckling – KFUM Jönköping
Ingelstad IBK – Nässjö IBF
Westerviks IBK – Slätafly/SK IBK
Hovmantorps GOIF – Tenhults IF
Vimmerby IBK – Väckelsångs IK
Sävsjö IBK – Jönköping IK Utveckling

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS