Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Flytta match - så här gör du?

Flytta match? så här gör du! 

1. Ta kontakt med motståndare och var överens om att ni tillsammans har som tydlig ambition att hitta en ny tid för matchen.

Ha alltid som utgångspunkt att komma överens. 

Notera att lämna WO och flytta match har två olika innebörder och två olika administrativa avgifter kopplade till sig.

2. Titta på kommunens lokalbokning senast 7 dagar innan matchstart. Stäm av att nytt datum/tid/plats finns ledigt med kommunen efter att ni stämt av det med motståndarlaget.

Samtliga senior- och juniormatcher skall meddelas dalarna@innebandy.se från och med P/F16 och uppåt (ej sammandrag eller HIBF/MittSverige).

Därefter skickar ni ett mail med de nya uppgifterna om matchen till gastrikland@innebandy.se eller halsingland@innebandy.se så bokar vi med kommunen samt tillsätter domare/ändrar i IBIS. Glöm inte matchnummer, match flyttas inte utan matchnummer angett. INGA matchändringar administreras via SMS eller telefon. Enbart mejl skall användas. 

Ni skall inte genomföra en bokning med lokalbokningar, det räcker att se att tiden är ledig i bokningssystemet. 

Notera att:

Innebandyförbundet äger rätten att flytta matcher som optimerar verksamheten, så som allas rätt till idrott, domartillsättning, flyttar för spelarutbildning, DM, länsfinaler etc.

Inga matchändringar får göras i sista omgången i jun-seniorserier. 

Lag/förening som deltar i JSM och USM eller har spelare i spelarutbildningen och landslaglag/förening som deltar i JSM/USM har rätt att flytta match om deltagandet i ovan nämnda evenemang inte kan kombineras med spelordning fastställd av administrerande förbund.

Lag/förening som har spelare uttagna till spelarutbildning/landslag, där deltagande inte kan kombineras med spelordning fastställd av administrerande förbund, har rätt att flytta match. Vid dessa tillfällen kan ej flyttande lag neka till matchflytt. Dock gäller att matchflytten vid dessa tillfällen skall göras senast fjorton (14) dagar innan matchstart.

Matchändringen skall vara Innebandyförbundet tillhanda senast 7 dagar innan matchstart för att inte följas av administrativa kostnader.  

Force Majour:

Klass 2 och 3 varning defineras som Force Majeure och då utgår ingen ersättning till domarna. Beslutet om matchen skall spelas eller inte på grund av varningen måste tas med god marginal och i direkt anslutning till varningen. Sen avbokning av matchen kan fortfarande debiteras om inte domarna är meddelade med god marginal.

Innebandyförbundet äger alltid tolkningsrätten av vad som är Force Majuer och vad som är god marginal.

C19

Ansökan om matchändring prövas från fall till fall och beviljas ytterst restriktivt. Innebandyförbundet avser att upprätthålla tidigare praxis avseende sjukdom i spelartruppen, varför sådan i sig inte är ett giltigt skäl för matchändring.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer behöver heller inte en symtomfri familjemedlem stanna hemma även om någon i familjen är sjuk. Att det finns personer i eller runt en förening som har symtom på, eller är konstaterat sjuka i covid-19, utgör därmed inte heller ett giltigt skäl för matchändring.

Kontakuppgifter bokning Gästrikekommuner: 

Hedvigslundshallen - gastrikland@innebandy.se

Gävle kommun: 026-17 97 08. 
(Arenor: Forsbacka, Träffen, Nynäs, Valbo, Ludvigbergsskolan, Andersberg, Wallback, Norrsundet, Testebo) 

Lediga tider i Gävle kommun hittar ni HÄR.

Sandvikens kommun: 026-24 11 10 (mån-tors 12:00-14:30) 026-24 21 55 (08:00-16:00) Karin (Arenor: Jernvallen, Bessemer, Söderskolan, Hammar, Parkhallen)

Lediga tider i Sandvikens kommun hittar ni HÄR.

Hofors kommun: Bokning av tider sker via bokningscentralen, tfn 0290-292 26 (må-fr 13:00-15:00). (Arenor: Hoforshallen, Värnahallen) 

Lediga tider hittar ni här.

Ockelbo kommun: 0297-554 69, 0297-555 39, 070-414 14 74, Håkan Alkberg (Arenor: Centrumhuset, Åbyggeby) 

Älvkarleby kommun: Bokning av lokalerna görs hos Fritidskontorets lokalbokning tfn 026-831 61, mån-tor kl 9.00-11.30. (Arenor: Rotskärsskolan, Sörgärdet)

Lediga tider Hälsingekommuner hittar ni här:

Söderhamn - här.

Hudiksvall - här.

Alfta/Ovanåker - här.

Ljusdal - här.

Bollnäs - här.

Kostnad:

Matchflytt är kostnadsfritt fram till 7 dagar innan match.
Inom sjudagar är kostanden:
Matchflytt seniorer 1500 SEK
Matchflytt röd-juniorer 1000 SEK
Matchflytt grön-blå 500 SEK

Utöver matchflytten tillkommer avgift med domararvode utifrån:
0-48h innan matchstart 100% av domararvodet
48-96 innan matchstart 50% av domararvodet.

WO-avgift är följande:
WO junior/senior (+ styrkta kostnader för motståndarlaget + resa 100 kr/mil t o r) 2000 kr WO ungdom (+ styrkta kostnader för motståndarlaget + resa 100 kr/mil t o r) 1500 kr
Samt alltid full kostnad för domararvode.

Avgifter för matchändringar betalas mot faktura av den förening som begär matchändringen. Vill båda lagen flytta matchen så delas avgiften mellan lagen.

Inforamtion om samtliga tävlignsavgifter: