DM spelas som gruppspelsmatcher och matcherna lottats fritt efter att förra årets semifinallag och finallag är seedade. Finalmatchen sparas till "Bäst i Halland" dagen som genomförs den 16 december 2023. Vinnaren av DM representerar Halland i Svenska cupen 2024.

Om en förening har med mer än ett lag i DM för herrseniorer får en spelare enbart representera ett utav lagen under hela DM-spelet! Spelare som deltagare i senior DM måste vara född 2007 eller tidigare, alternativt inneha dispens för seniorspel.


Spelschema
Spelschemat bygger på enkelmöten i gruppspel, där två eller tre lag från varje grupp går vidare till en kvartsfinal. Kvartsfinalerna ska vara ska vara spelade innan den 19 november 2023 och semifinalerna ska vara färdigspelade innan den 11 december 2023. Det lag som lottas som hemmalag ansvarar för bokning av hall. Se finalspel nedan.

 

Matchtid
Matcherna spelas 3x20 min, effektiv speltid.

Paus 5 min. Oavgjord match avgöras på straffar (5 stycken/lag), är matchen inte avgjord efter straffläggning gäller suddenstraffar. 

 

Spelordning
Givna omgångars intervall ligger inlagda i IBIS. Lagen får komma överens om andra datum, förutsatt att SAMTLIGA matcher är spelade den 31 oktober 2023. Samtliga matcher ska vara inlagda i IBIS den 13 augusti 2023. 

Förening som skriftligt framfört önskan om matchflytt till motståndare inom tre dagar (efter sista dag för inlagd match) har rätt till matchflytt. Lagen ska komma överens om nytt datum och speltid för matchen och skicka in detta till förbundet.

När förening kan påvisa att önskan om matchflytt framställts och inte genomförts av motståndarna förbehåller sig Hallands Innebandyförbund rätten att placera matchen.

Varje lags kontaktperson ansvarar för lagets deltagande i DM tillika matchplanering och resultatrapportering. 

 

Poäng och tabellräkning
Seger ger 3 poäng, oavgjord match 1 poäng, seger på straffar ger 1 poäng (oavgjord match avgörs på straffar).

Tabell:
1. Flest poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Gjorda borta mål
5. Inbördes möten


Kostnadsfördelning
Hemmalaget bekostar hall och domare, bortalaget sin resa. Deltagande på finaldagen är kostnadsfritt (egen reskostnad ligger på deltagande föreningar). 

 

DM indelning

Grupp A Grupp B Grupp C
Falkenbergs IBK Särö IBK Halmstads IBK
Kustens IF Tvååkers IBK Onsala IBK
Träslövsläge IF Vinbergs IBS* Warberg IBF
Varla IBK Åsa IF

 * Seedade lag från DM 2022/2023

Finalernas spelordning

Match Datumintervall Hemmalag Bortalag
Kvartsfinal 1 1-19 november 1:a Grupp A 2:a Grupp C
Kvartsfinal 2 1-19 november 1:a Grupp B 3:a Grupp A
Kvartsfinal 3 1-19 november 1:a Grupp C 2:a Grupp B
Kvartsfinal 4 1-19 november 2:a Grupp A 3:a Grupp B
Semi 1 20 november - 11 december Segrare Kvart 1 Segrare Kvart 4
Semi 2 20 november - 11 december Segrare Kvart 2 Segrare Kvart 3
Final 16 december 2023 Segrare Semi 1* Segrare Semi 2*

* Lag med bäst placering i gruppspelet har fördel av hemmaplan. Skulle lagen ha samma placering i gruppspelet gäller lottningen ovan.

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS